29. maj 2015.

Da li će opstati RTV Pančevo

televizija daljinski upravljacNeizvesna je sudbina više od 70 lokalnih i regionalnih medija u Srbiji koji bi trebali da budu privatizovani 1. jula 2015. S obzirom na to da lokalno izveštavanje nije komercijalno, da li će informisanje na tom nivou biti moguće i da li će opstati gradski mediji – pitanja su koja muče i zaposlene na RTV Pančevo

Iako je ostalo još mesec dana do privatizacije medija čiji su osnivači lokalne samouprave još uvek se malo toga zna osim da, kako je više puta ponovljeno, odlaganja roka neće biti. Za zaposlene u RTV Pančevo svaki dan predstavlja neizvesnost i strepnju.

„Vlada velika neizvesnost i ljudi rade pod velikim pritiskom cele te nepoznanice oko procesa privatizacije“, kaže Violeta Jovanov Peštanac, urednica jutarnjeg programa Radio Pančeva.

„Osećam se i veoma razočarano zato što smo i kao televizija i radio Pančevo pomogli mnogim ljudima u ovom gradu da ostvare neka svoja prava, a nama sada pomoći nema niotkuda“, kaže Marija Paunović Čontoš, urednica rubrike za kulturu na televiziji Pančevo

„Žao bi mi bilo da prestane da postoji RTV Pančevo ili da se pretvori u nešto što niko od nas ne želi, a to je neka komercijalna televizija koja će izgubiti smisao“,dodaje Saša Janoš, muzički urednik Radio Pančeva.

Da sada je za RTV Pančevo interesovanje pokazao jedan kupac. U pitanju je Zoran Majdak protiv koga je 2013. godine Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužnicu zbog SMS glasanja na radijskim i televizijskim kvizovima u kojima su oštećeni građani.

„Negde nam je zaista želja da kupac ne bude osoba koja je vezana za afere, već da bude iskreno posvećen tome da se bavi informativnim programom u smislu obaveštavanja građana i pravljenju nezavisnih programa u informativnom delu“, ukazuje Tatjana Jelesić,direktorka RTV Pančevo.

RTV Pančevo ima 64 stalno zaposlenih radnika i njima je ponuđen socijalni program. Imaju i dvadesetak honorarnih saradnika. Pošto ne poseduju nekretnine već samo opremu, trebalo bi da budu privatizovani putem javne aukcije. Početna cena je oko 10,7 miliona dinara.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend