12. feb 2016.

Slavković nazvao novinare „Južnih vesti“ lažovima

Govoreći o sukobu u vrhu gradske vlasti zbog uzimanja novog kredita, zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković je u programu NTV iz čista mira “Južne vesti” nazvao “senzacionalističkim, tračarajskim, lažovskim”. I dalje se, međutim, ne zna čime je Slavković tačno nezadovoljan

Odgovarajući na pitanje novinarke Niške televizije da li će načelnik gradske Uprave za finansije Miljan Stevanović biti smenjen jer je odbio da raspiše tender za novi kredit od 300 miliona dinara, o čemu su “Južne vesti” pisale, Slavković je bez jasnog razloga napao i “Južne vesti”.

Na kraju, ja to njegovo odbijanje mogu rešiti time što ću dati nalog, to ne dovodi u kontekst… Naravno, to…“Južne vesti” koje inače su senzacionalističke, tračarajske, lažovske i ne znam kako sve… Oni to vole da objave i neka im to bude na čast – rekao je Slavković.

On nije precizirao o čemu se radi i šta je, prema njegovom mišljenju,netačno napisano u tekstovima koji se tiču sukoba u vrhu vlasti zbog novog kredita, niti je pokušao da ih demantuje.

Slavković je zaključio i da više ne želi da komunicira sa novinarima „Južnih vesti“.

Što se mene tiče, oni su sa mnom za sve informacije završili za sva vremena priču – naveo je Slavković.

Slavković: Neću da pričam s tobom, ti si manipulator!

Podsetimo, načelnik Uprave za finansije Miljan Stevanović je za prošle nedelje za “Južne vesti” rekao da odluku o uzimanju novog kredita za tekuću likvidnost smatra spornom jer nije prošla skupštinsku proceduru, zbog čega je odbio da je potpiše, što je izazvalo sukobe sa vrhom vlasti, a uzimanje kredita je odloženo.

Reagujući na tu izjavu Slavković je rekao da će predložiti smenu Stevanovića i optužio ga da je “potrčao na jedan portal da se ishvali da se na njega vrši pritisak”.

Ipak, nakon što je u „Južnim vestima“ objavljen tekst sa podnaslovom “Smena načelnika zbog izjave “Južnim vestima“”, Slavković je pozvao glavnog i odgovornog urednika Predraga Blagojevića i rekao da nigde nije spomenuo “Južne vesti” nego “jedan portal”.

Na moje pitanje koji je to drugi portal za koji je Stevanović dao izjavu, Slavković je rekao da sam manipulator, da neće sa mnom da razgovara i spustio slušalicu – tvrdi Blagojević.

Istorija uvreda – bez izvinjenja i odgovornosti

Ovo nije prvi put da Slavković vređa “Južne vesti”. Tako je 2013. godineponudio nagradu onome ko sazna ko redakciji daje pare i ko je pravi nalogodavac.

Godinu dana kasnije je “Južne vesti” ponovo nazvao stranim plaćenicimarekavši da zna “ko su im nagodavci”. Dan nakon toga su novinari dobili niz pretnji, kao i poziva na linč preko “Fejsbuka”, o čemu tužilaštvo još uvek vodi istragu.

Iste uvrede o “stranim plaćenicima”, Slavković je ponovo izrekao i početkom ove godine.

Do sada niko iz gradske vlasti nije osudio Slavkovićeve izjave, niti se ogradio od ovakvog istupanja.


Autor: M. V.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend