12. jun 2015.

Slobodna Dalmacija otkazala suradnju Borisu Dežuloviću

Boris Dežulović

Slobodna Dalmacija je otkazala suradnju kolumnistu Borisu Dežuloviću. Navodno je razlog izgubljeni spor protiv gnjida – kazao nam je Dežulović

Slobodna Dalmacija, podsjetimo, treba platiti 150.000 kuna desetorici osoba, koje su tužili tu dnevnu novinu zbog Dežulovićevog teksta u kojima ih je, među ostalim, nazvao gnjidama. Kolumnist im je 2012. godine posvetio tekst naslovljen sa ‘Za njih bi bilo bolje da Bog ne postoji’ za koji je Županijski sud u Splitu ocijenio da je dotičnima povrijedio čast, ugled i dostojanstvo. Dežulović ih je prozvao na stranicama Slobodne Dalmacije jer su, među ostalim, poručili da je ‘Antonija Bilić neizravna žrtva Gay Pridea u Splitu’. Sud je stao na stranu, kako su ih neki zvali, ‘intelektualaca iz Bubamare’ (po kafiću u kojem su održavali konferencije za novinare), pa će Stjepan Lozo, Guido Piasevoli, Tatjana Alajbeg, Joško Čelan, Miroslav Klarić, Gordan Sladoljev, Barbara Kovačić-Domančić, Željko Ostoja, Miroslav Lozina i Marko Džaja dobiti po 15.000 kuna odštete.

Pitali smo Dežulovića smatra li da se iza prekida suradnje kriju drugi motivi, pa i bliženje parlamentarnih izbora. Odgovorio je nedvosmisleno:

– Ne treba biti pretjerano pametan za zbrojiti dva i dva. Upravljačka garnitura je procijenila da u ovom historijskom trenutku ne odgovara izričaj kao moj. Pa sad imaju izbora, nek im gnjide pišu.

Dodao je i da nije prvi kojega je ‘ovo zadesilo’, podsjetio je i da je nedavno Davora Kriluzamijenio Tihomir Dujmović.

– Umjesto mene Vukman i eto ga – zaključio je u svom stilu.

Kontaktirali smo i glavnog urednika Slobodne Dalmacije Ivu Bonkovića, ali on nije bio raspoložen za komentar ovog slučaja.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend