18. maj 2016.

SNS: Ne mešamo se u uredjivanje medija

radio-televizija-vojvodine-rtv-jpg_660x330Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Vojvodine Milenko Jovanov poručio je danas Demokratskoj stranci (DS) da se SNS ne meša u rad bilo kog medija, kao ni u rad Radiotelevizije Vojvodine (RTV)

Jovanov je u odgovoru Aleksandri Jerkov (DS) poručio da se SNS „ne meša u poslove i odluke Upravnog odbora“ i da nijedan urednik ili zaposleni na Radioteleviziji Srbije (RTS) nisu smenjeni, iako se neki bave „navijačkim novinarstvom“ protiv SNS.

„Njihov posao je da budu profesionalni i da rade u korist RTV i gradjana koji ih plaćaju. Isto tako, SNS se, za razliku od lažnih demokrata, nikada nije mešala u uredjivanje medija i to gradjani Srbije dobro vide“, napisao je Jovanov.

On je dodao da gradjani to vide jer „apsolutno niko, nijedan novinar, urednik ili zaposleni sa RTS nije smenjen, iako se neki od njih bave ostrašćenom političkom propagandom i navijačkim novinarstvom usmerenim isključivo protiv SNS“.

U RTV su smenjeni programski direktor Slobodan Arežina, nakon čega su ostavke podneli direktor Srdjan Mihajlović i direktorka TV Novi Sad Marijana Jović, a sinoć je smenjeno još 14 urednika koji su bili zaduženi za informativni program.

Novinari, urednici i zaposleni u RTV su u otvorenom pismu poručili da Upravni odbor treba javno da saopšti zašto su se smene desile preko noći i zašto su smenjeni o tome obavešteni telefonski ili na hodniku, a saopštenje je potpisalo vše od 70 njih.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend