22. jul 2014.

SNS: Smeniti Trišića zbog napada na novinara Bete

Gornji Milanovac, foto: Blic

Gornji Milanovac, foto: Blic

Povereništvo Srpske napredne stranke (SNS) u Gornjem Milanovcu danas je osudilo napad na novinara Bete Živka Perišića i zatražilo hitnu smenu predsednika Mesne zajednice Zagradje Mileta Trišića.

„Svi ljudi u našoj zemlji moraju osećati ličnu sigurnost, a napad na novinara zbog njegovog pisanja je nešto što mora naići na opštu osudu i oštru reakciju nadležnih državnih organa“, saopšteno je iz SNS-a.

Trišić je fizički napao Živka Perišića u petak, 18. jula, ispred pijace u Gornjem Milanovcu, posle čega je on obavestio policiju. Novinar Bete u januaru je preneo izjavu direktora Elektrodstribucije u Lazarevcu Veselina Šiljegovića, da je u decembru Trišić optužen zbog kradje struje jer je u svojoj kući kablom zaobišao strujomer.

„Krađa struje za koju je optužen Trišić je ozbiljan prestup. Protiv svakog ko tako nešto učini treba da se vodi postupak propisan zakonom, a ukoliko se dokaže krivica treba izreći najstrože sankcije“, navodi se u saopštenju SNS-a.

Dodaje se da je kradja struje negativna pojava, o kojoj se treba pisati kako bi se gradjani ponašali odgovorno. „Zbog ovakvog ponašanja predsednika Saveta mesne zajednice Zagrađe Mileta Trišića pored zakonskih posledica, ukoliko se dokaže krivica mora snositi i političke posledice i odmah biti smenjen sa te funkcije“, saopštio je SNS.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend