16. maj 2016.

Šovinističko divljanje Ratka Dmitrovića

ratko_dmitrovic_mcrsNezavisno udruženje novinara Srbije povodom izjave Ratka Dmitrovića, direktora i glavnog i odgovornog urednika „Večernjih novosti“, koji je članove NUNS-a proglasio „simpatizerima ustaške Hrvatske“, upozorava na povratak govora mržnje iz ratnih devedesetih

Dmitrović, takođe, Jovanu Gligorijević, novinarku „Vremena“ i članicu Izvršnog odbora NUNS-a, samo zato što objavljuje tekstove na jednom hrvatskom portalu, optužuje za „kroatofilstvo“.

NUNS ne želi da polemiše sa stavovima Ratka Dmitrovića, jer oni predstavljaju samo kontinuitet u njegovom javnom delovanju i deljenju novinara na „patriote“ i “izdajnike“. Ono što nas zabrinjava je da se Dmitrović trenutno nalazi na čelu dnevnog lista čiji je suvlasnik država Srbija.

Zbog toga NUNS očekuje da se povodom otvorenog govora mržnje oglasi Ministarstvo kulture i informisanja i javno osudi Dmitrovićevo šovinističko divljanje.

Ratko Dmitrović je na svom twiter nalogu objavio tvit sledećeg sadržaja: „Više je u NUNS-u 90-ih bilo (i danas ima) simpatizera ustaške HRV nego u ondašnjem i sadašnjem Hrvatskom društvu novinara.”


Sekretarijat NUNS-a

Beograd, 16. maj 2016.

 Foto: Medija centar Beograd 

1 komentar za: “Šovinističko divljanje Ratka Dmitrovića

  1. jednom gnjida uvek gnjida, bio i ostao.

    16. мај 2016. at 22:12

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend