05. nov 2015.

Stefanović: Mediji vode užasnu kampanju protiv Vučića

nebojsa-stefanovicMinistar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović tvrdi da će svi navodi o gradonačelniku Beograda Siniši Malom biti ispitani, ali da će odgovarati i oni koji daju neistinite informacije

„Ispitaće se svi navodi (o Malom), ali će odgovarati i oni koji to rade na lažan način“, rekao je Stefanović za Radio-televiziju Srbije, prenosi Beta.

On je kazao da mu se čini da se „svi prave nevešti“ ne želeći da prepoznaju „užasnu kampanju“ protiv premijera Srbije Aleksandra Vučića i Vlade koju kako je rekao, vode televizija N1 i dnevni listovi Kurir i Danas.

„Hajka se vodi protiv premijera, jer on vodi nezavisnu politiku, a očigledno da postoje centri moći kojima to ne odgovara. Politika vlade će ostati ista kao ona za koju su nam građani dali poverenje i nikoga partijska knjižica neće štititi“, dodao je on.

Prema njegovim rečima, nije pružen nijedan dokaz za tvrdnje o gradonačelniku, kao što je bilo i u aferi „prisluškivanje“.

„Nijedan kredibilan dokaz nije pružen. Pozivao sam sve nadležne da dođu i provere u MUP-u da li je bilo prisluškivanja, do sada se nijedan državni ili nezavisni organ nije pojavio, niti ga to interesuje“, kazao je ministar.

Stefanović je izjavu nemačke kancelarke Angele Merkel o mogućnosti oružanog sukoba na Balkanu zbog izbegličke krize, ukoliko Nemačka zatvori ganicu sa Austrijom, ocenio kao upozorenje.

„Bezbednost i stabilnost regiona moraju biti prioritet. Nemačka je preuzela veliki deo tereta i sve zemlje na putu do Nemačke moraju biti spremne. Mi imamo normalan tok migracija, nakon dogovora sa Hrvatskom i trudimo se da pokažemo da smo ozbiljni i odgovorni“, kazao je Stefanović.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend