05. nov 2015.

Uskoro novi izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije

savet za borbu protiv korupcije logo„Tabloidizacija medija zaglupljuje publiku i zbunjuje i dezorijentiše mlade generacije”

Potpredsednik Saveta za borbu protiv korupcije Miroslav Milićević najavio je danas da će to telo za nekoliko nedelja objaviti novi izveštaj o vlasničkoj strukturi i kontroli medija u Srbiji.

Milićević je u Briselu rekao da će se taj izveštaj još detaljnije od prethodna dva baviti odnosom medija sa političkim partijama, oglašivačima, javnim sektorom.

On je ocenio da su novinari koji časno služe svojoj profesiji “nažalost izuzetak a ne pravilo”.

“Situacija od 2011. godine se pogoršala za više od 20 odsto. Mediji produkuju afere a nijedna od tih afera se ne rešava. Istraživačkim novinarstvom se bave samo portali i najčešće zbog toga snose konsekvence. Tabloidizacija medija zaglupljuje publiku i zbunjuje i dezorijentiše mlade generacije”, kazao je Milićević.

1 komentar za: “Uskoro novi izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije

  1. Biljana

    Tacno, zaglupljuje i zbunjuje. Nazalost ti procesi traju vec dugo – u doba Milosevica smo imali iste procese delovanja na mase. Imali smo ratno huskacko nacionalisticnu propagandu iz koje smo izasli poluzaglupljeni. Zatim smo imali 5 oktobar gde je polovina nezaglupljenih iznela teret i sada je razocarana, uzasnuta, sa osecajem zloupotrebljene podrske koju su pruzili promenama u koje su iskreno verovali. Sada je na delu urnisanje poluzaglupljenih iz doba SM i zaglupljivanje zloupotrebljenih iz demokratskog doba. Od dela onih nezaglupljenih nastali su botovi, koji ce se isto osecati kao ovi koji su izneli 5 oktobar… Ekonomski urnisan, onaj mali deo nekih finih, strucnih ljudi (u bilo kojoj oblasti i nivou obrazovanja), povukao se i bori se za goli opstanak. Intimno pruza otpor babicevizaciji, starletizaciji, farmizaciji, kristijanizaciji. Shvata da su rijalitiji „maska“ da bi skupstina izgledala ozbiljnije… i pita se sta ga je snaslo.

    06. нов 2015. at 09:46

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend