16. mar 2016.

Štrajk u RTV Kragujevac zbog neisplaćenih plata

tvkragujevacZaposleni u privatizovanom preduzeću Radio televizija Kragujevac započeli su danas štrajk zbog neisplaćenih zarada i doprinosa

Agenciji Beta je rečeno da štrajkački odbor nije postigao dogovor sa poslodavcem u vezi sa minimumom procesa rada, zbog čega se stupilo u štrajk.

Kupac Radio televiziuje Kragujevac je biznismen iz Kruševca, Radojica Milosavljević koji je osim kragujevačkog medija kupio i TV Pančevo, Centar za informisanje Novi Kneževac, TV Pirot, TV Požegu, TV Brus i Caribrod iz Dimitrovgrada.

Na programu televizije Kragujevac od jutros u 8.30 časova stoji samo telop sa identifikacijom stanice i emituju se vesti u uobičajenom terminu.

Zaposleni su, od kada je privatizovana Radio televizija Kragujevac u oktobru 2015. godine, primili samo jednu zaradu za ; novembar koja je isplaćena, posle pretnje štrajkom, u februaru 2016. godine.

Udruženje novinara Srbije saopštilo je da podržava štrajk zaposlenih u RTV Kragujevac zbog neisplaćenih zarada i doprinosa.

Kako se navodi u saopštenju, štrajk je opravdan jer novi poslodavac Radoica Milosavljević nije isplatio tri zarade zaposlenima, koji od njega traže da ispoštuje kupoprodajni ugovor.

Milosavljević: Isplatiću plate kad Grad Kragujevac izmiri svoje obaveze

Vlasnik televizije, Radoica Milosavljević, rekao je UNS-u da će isplatiti zarade „kada se za to stvore uslovi“, odnosno kada grad izmiri obaveze prema RTV Kragujevac.

„Kada sam potpisivao kupoprodajni ugovor nisam znao da Grad još uvek ima neizmirenih obaveza prema televiziji. Kada Grad izmiri svoje obaveze, odmah ću isplatiti plate“, rekao je Milosavljević.

Iz Grada Kragujevca UNS nije dobio odgovor na tvrdnje Radoice Milosavljevića.

UNS podseća da Grad Kragujevac ove godine nije raspisao konkurs za projektno sufinansiranje medija, sa obrazloženjem da će on biti raspisan čim Ministarstvo kulture i informisanje usvoji novi Pravilnik o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja.

Pravilnik je usvojen 29. februara, ali medijskog konkursa u Kragujevcu do danas nema, podseća UNS i poziva Grad da neodložno raspiše konkurs za projektno finansiranje.

U Radio televiziji Kragujevac je zaposleno 70 radnika.

Video prilog televizije N1 pogledajte ovde.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend