16. mar 2016.

Štrajk u RTV Kragujevac zbog neisplaćenih zarada: Firma od Grada dobila 90 miliona, ali za plate – nema

Radio-televizija-Kragujevac-CenzolovkaOd radnika je zahtevano da osam sati dnevno provode u redakciji, ali neće odlaziti na terene i pratiti događaje. Ovo je prvi put da je jedna televizija obustavila program od 2011. godine, kada su štrajkovali novinari zaposleni na TV Avala, takođe zbog neizmirenih zarada

Zaposleni na Radio-televiziji Kragujevac započeli su jutros štrajk zbog neisplaćenih zarada i doprinosa. Od novog vlasnika, Kruševljanina Radoice Milosavljevića, zahteva se isplata dve i po zarade i povezivanje staža za dve godine.

Kako još uvek nisu sa rukovodstvom definisali minimalni proces rada, na programu ove televizije stoji telop sa identifikacijom stranice, a vesti će se emitovati u uobičajenim terminima.

Kako saznaje Cenzolovka, od radnika je zahtevano da osam sati dnevno provode u redakciji, ali neće odlaziti na terene i pratiti događaje. Ovo je prvi put u istoriji ove televizije da je štrajk sproveden u ovom obliku i da se na televiziji neće emitovati ništa osim vesti.

Zaposleni su pre mesec dana primili zaradu za novembar, a novi vlasnik ove privatizovane televizije trebalo je sa radnicima da se sastane u petak. Međutim, sastanak je odložen za sedam dana, ali, kako saznajemo, uslov za naknadni susret bio je da radnici ne stupe u štrajk.

Radio-televizija Kragujevac je iz budžeta grada u prošlog godini dobila skoro 90 miliona dinara, ali su tim novcem plaćeni dugovi da bi se odblokirao račun preduzeća, pa za plate radnika nije bilo novca.

Ovo je prvi put da je jedna televizija obustavila program od 2011. godine, kada su štrajkovali novinari zaposleni na Televiziji Avala, takođe zbog neizmirenih zarada.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend