18. jun 2016.

Studentski pokret osudio grupu profesora koji učestvuju na kontramitingu ispred RTV

Grupa profesora, čiji je slogan „Ne anarhiji, da institucijama“, samo pokazuje koliko ne razume sam pojam politike i političnosti

Studentski pokret Novog Sada osudio je danas pokušaj pojedinih profesora i zaposlenih na Novosadskom univerzitetu, da krijući se iza imena Univerziteta pacifikuju opravdano građansko nezadovoljstvo povodom nedavnih dešavanja na RTV-u, saopšteno je danas iz tog pokreta.

U saopštenju se navodi da je, u vreme nasrtaja neoliberalne države na javna dobra, dužnost intelektualca kao kritičke komponente društva da digne svoj glas.

“Svođenjem politike na institucionalno delovanje, grupa profesora čiji je slogan ‘Ne anarhiji, da institucijama’, samo pokazuje koliko ne razume sam pojam politike i političnosti”, piše u saopštenju Studentskog pokreta.

Ta organizacija je ocenila i da je, onda kada su institucije korumpirane i otuđene, dužnost građana da se za odbranu slobode govora i javne svojine izbore i neinstitucionalnim formama političkog delovanja.

“To međutim, ne znači nasilje, haos i rušenje. Svako ko je bio na protestima inicijative podrži RTV, mogao je da vidi da niti novinari RTV, niti studenti, niti bilo ko od okupljenih građana, nije pozivao na nasilje i haos”, poručili su oni.

Studentski pokret Novog Sada pružio je potpunu podršku radnicima RTV, kao i svim građanima u njihovoj borbi za očuvanje slobodnog i nezavisnog javnog servisa.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend