23. dec 2015.

Petrović: Premijer novinare smatra neprijateljima

DrazaVečeras se održava promocija tri knjige „Žvaka u pepeljari“ Draže Petrovića,“Svaka čast Vučiću“ Slaviše Lekića i „Vučić i cenzura“ Srđana Škora u studentskom kulturnom centru Novi Sad

Jedan od autora Dagoljub Petrović kaže da su naši političari inspirativni da budu materijal za pisanje knjiga, jer je „naša politička situacija veoma egzotična“.

„Moja knjiga se razlikuje od Srđanove i Salvišine pre svega po tome jer ju je izdalo državno preduzeće Službeni glasnik. Razlikuje se i jer ja pišem kolumne i nisam stavio Vučića na naslovnu, jer zašto bi neko cenzurisao knjigu koja ima osu na naslovnoj strani“.

U knjizi „Svaka čast, Vučiću“ su sabrane izjave Aleksandra Vučića koje je Lekić grupisao i oplemenio svijim naslovima, a Predrag Koraksić Koraks je ilustrovao, dok je knjiga „Vučić i cenzura“ zbirka sabranih blogova Srđana Škora.

„Neki lanci su odbili da distribuiraju Slavišinu knjigu. Modrerator u Novom Sadu će biti Teofil i nećemo pričati samo o knjigama već o celokupnoj situaciji u Srbiji“.

Govoreći o knjizi Draže Petrovića, novinarka Olivera Đurić, koja je uređivala knjigu, je rekla da bi trebalo da se prodaje u apoteci umesto bensedina.

„Kad pravite promociju svi vas hvale, samo, ona nije farmaceut već novinarka i ne znam koliko je stručna za to. Nema samo Vučića u knjizi, ima raznih drugih junaka. Mislim da političari već čitaju ove knjige. Zabavno je što promene postoje kod političara, recimo Vučić je nekad bio zagovornik da se ne uđe u EU, a sada fanatično zagovara članstvo“, kaže Petrović.

Govoreći o protestu „Novinari na kleče“, Petrović je primetio da postoji veća solidarnost među novinarima.

„Ni kada protestuju prosvetari ne dođu svi, dođe pet do 10 odsto. Najviše je bilo novinara N1 i Vremena, ali bilo je kolega iz svih redakcija, sem ovih koji su bliski vlastima. Bilo je lepo videti da se ne svađamo. Novinari imaju milion razloga da budu nezadovoljni. Mi smo ljudi koji formiraju javno mnejnje i možda će ovo biti povod da isteramo još neke priče“, kaže on.

Petrović navodi da izgleda kao da Vučić u inat novinarima neće da smeni Gašića i da gledajući njegove nastupe deluje kao da premijer novinare smatra neprijateljima.

Video prilog televizija N1 pogledajte ovde.

 Foto: N1 

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend