17. maj 2016.

Svi ćute o političkim smenama u RTV-u

rtv-tvns-radio-televizija-vojvodine-mediji-jpg_660x330O političkim smenama u Radio-televiziji Vojvodine sve se manje priča. Odgovore koje je Danas pokušao da dobije kod pojedinih predstavnika lokalnih vlasti, ali i opozicije, završavali su se nejavljanjem na telefon ili već nakon prve rečenice

Nakon što je više od 40 novinara i urednika RTV-a koji su prethodne nedelje istakli zabrinutost zbog smene programskog direktora Slobodana Arežine i nakon reagovanja NUNS-a i NDNV-a u kojem je postavljeno pitanje političke (ne)podobnosti na pokrajinskom javnom servisu, javnost gotovo da je ostala potpuno nema u vezi sa ozbiljnim problemom i nizom smena u Novom Sadu.

Prema nezvaničnim saznanjima Danasa, novi generalni direktor RTV-a, nakon što je Srđan Mihajlović podneo unapred dobijenu ostavku, trebalo bi da bude Miodrag Koprivica, trenutni vršilac dužnosti direktora i doskorašnji Mihajlovićev zamenik, što će sve biti jasnije kada se završi već raspisani konkurs za direktora.

Što se tiče izbora programskog direktora, kako saznajemo, i konkurs za naslednika Slobodana Arežine je već spremljen, ali je problematična situacija u kojoj su je Programski savet usvojio i pohvalio sva programska dokumenta, kao i sve programske šeme i svih sedam platformi, a potom je Upravni odbor neargumentovano Arežini uručio otkaz.

Od početka smena na RTV-u, u prethodnim danima, nismo uspeli da stupimo u kontakt ni sa jednim od članova Upravnog odbora, kao ni sa doskorašnjim direktorom Srđanom Mihajlovićem. Prema procenama pojedinih analitičara, moglo bi se reći da su u pitanju pripreme za novu pokrajinsku vlast u kojoj bi RTV morao da bude upodobljen.


Autor: N. S.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend