21. jul 2016.

Tanjug Kući ljudskih prava: Pogledajte snimak, ne uređujte tržište

Povodom upornog nastojanja Kuće ljudskih prava da Tanjugu pripiše montažu snimka događaja ispred Skupštine grada Beograda, Novinska agencija Tanjug saopštava:

1. Tanjugov snimak nije montiran.

Potpuna je izmišljotina navod Kuće ljudskih prava da je od rečenice jednog od aktera tog događaja napravljen poseban prilog i potpuna je neistina da je ta rečenica dva puta ponovljena u Tanjugovom snimku.

2. Ovo upućuje na zaključak da Kuća ljudskih prava nije ni pogledala snimak Tanjuga, inače dostupan na sajtu agencije, ili da postoji namera Kuće ljudskih prava da se, uprkos činjenicama, agencija diskredituje.

3. Posebno je problematično to što Kuća ljudskih prava svoje insistiranje na laži o Tanjugovom montiranju snimka stavlja u kontekst zaštite interesa konkurentskih agencija, odnosno njihovih privatnih poslovnih interesa.

Privatni poslovni interesi ne bi smeli da budu predmet zaštite civilnog sektora.

Možda bi Kuća ljudskih prava mogla da proveri da li se u tim agencijama poštuju prava zaposlenih, što bi bio sasvim opravdan cilj nevladinog sektora, pre nego što iznesu u javnost tvrdnje da one poštuju zakone.

Tanjug na kraju poručuje Kući ljudskih prava: pogledajte naš snimak na našem sajtu i ne uređujte tržište.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend