28. maj 2015.

Tasovac: Privatizacija medija? Videćemo

ivan-tasovacMinistar za kulturu i informisanje Srbije, Ivan Tasovac nije mogao da proceni da li će do 1. jula biti privatizovani svi mediji u kojima država ima vlasništvo

Tasovac je u Vrnjačkoj Banji ponovio da je 1. jul datum za povlačenje države iz vlasništva medija, a na pitanje da li će svi mediji biti privatizovani do tada, kratko je odgovorio:“Videćemo!“, uz napomenu da je proces u toku.

Objektivnost privatizovanih medija posle povlačenja države iz vlasništva, ministar je ocenio kao stvar odgovornosti vlasnika, urednika i novinara.

„Mislim da je odgovornost na svima, što podrazumeva odgovornost vlasnika medija, glavnih urednika i samih novinara, ali i sami gledaoci i slušaoci o tome sami donose sud“, kazao je Tasovac.

Ministar je naveo da se model privatizacije medija razlikuje od modela privatizacija drugih preduzeća i fabrika, i da su glasine o sumnjivim kupcima samo spekulacije.

„Pre no što smo doneli zakone, postavljalo se pitanje da li će oni biti doneti, jer se na njih čekalo punih 11 godina, posle čega je bilo sumnje i spekulacija da li će biti doneti podzakonski akti, pa su i oni bili doneti. Idemo korak po korak i potpuno je jasno da je opredeljenje države i Vlade da potpuno podrži slobodu izražavanja i medijski pluralizam“, izjavio je Tasovac.

Ministar je dodao da već samo vođenje debate o slobodi medija i ljudskim pravima, Srbiju svrstava među evropske države sa jakim zakonskim okvirima u tim oblastima.

„Sama debata o tome kakva je sloboda medija, govori o tome koliko je ona važna. To što smo doneli jake zakonske okvire i podzakonska akta, prvi je korak ka uređenju medijske scene da ona bude još bolja“, kazao je Tasovac.

Ministar je u Vrnjačkoj Banji otvorio stalnu postavku Muzeja banjskog lečenja pod patronatom beogradskog Muzeja nauke i tehnike.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend