10. maj 2016.

Tasovac zadovoljan svojim dosadašnjim radom

Ministar kulture i informisanja u tehničkoj vladi Ivan Tasovac kaže da je zadovoljan svojim radom, iako je uvek moguće raditi bolje i više

On je naveo i da će, nakon formiranja parlamenta mandatar za sastav nove Vlade odrediti ko će biti ministri u Vladi Srbije.

„Meni se čini da je premijer bio vrlo jasan, pošto se i njemu stalno postavljaju ta pitanja. Mislim da je trenutak da počnemo da se ponašamo onako kako se institucionalno i treba ponašati. Potrebno je da se formira parlament, a posle će mandatar odrediti ko će biti ministri u Vladi Srbije“, rekao je Tasovac.

Upitan da li očekuje da će i dalje biti ministar kulture i informisanja, Tasovac je na konferenciji za novinare u Beogradu još dodao da je postavljeno pitanje „kranje neočekivano i vrlo originalno“.

Na pitanje koliko je zadovoljan onim što je učinjeno u resoru kulture i informisanja tokom njegovog mandata Tasovac je kazao da uvek može da se uradi bolje i više.

„Ne verujem da je moj subjektivni osećaj informacija od javnog značaja. Uvek može da se uradi više, uvek može da se uradi bolje, ali kada pogledam šta smo mi sve nasledili od naših prethodnika, mogu da kažem da mi je bila velika čast i smatram za privilegiju što smo završali i što ćemo završavati sve one poslove koje naši prethodnici nisu“, rekao je on.

Na pitanje da li to znači da će njegovim naslednicima biti mnogo lakše Tasovac je kazao da je će novinarka dobiti „cvetić u sveščicu za ovakvu formulaciju pitanja“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend