18. maj 2016.

Tibor Jona: Pokažimo solidarnost s kolegama s RTV-a

tibor-jonaNovinar Tibor Jona istakao je, gostujući u Novom danu, da u slučaju smena urednika na Radio televiziji Vojvodine postoji jedna beskupuloznost jer se radi o ljudima koji imaju značajne rezultate rada

“To što se dešava u Novom Sadu niko ne može da kaže da nije očekivao”, kaže on i ističe: “Mi kao odgovorni građani moramo da prestanemo da se iščuđavamo nad tim stvarima i da shvatimo da su stvari koje nam se dešavaju posledica naših političkih odluka, da ovom ili onom sistemu damo mogućnost da kreira našu sudbinu kroz političke institucije”.

Jona naglašava da je problem način na koji su ti ljudi smenjeni.

“Postoji jedna beskrupuloznost, to se radi ljudima koji imaju rezultate, koji su značajni i vidljivi, to je ono što najviše boli. Boli kada znate da ste svoj posao radili maksimalno profesionalno i ako ste od te televizije napravili jednu televiziju za primer, koja se rado gleda”, naglašava on.

Takođe, dodaje da je u pitanju i bahatost jer se nema poštovanja prema kolegama s kojima će morati da rade u narednom periodu.

“Ne postoji osnovno ljudsko poštovanje prema nekom s kim ćete sedeti u istoj kancelariji, da ispoštujete njegovo dostojanstvo”, naglašava ali i dodaje da treba sačakati reakciju urednika RTV-a a da je zadatak svih da ih, u međuvremenu, podrže.


Prilog televizije N1 pogledajte ovde.

 Foto: N1 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend