18. maj 2016.

Radić: Niko nije vršio pritisak na UO RTV

rtv-radio-televizija-vojvodine-mediji-jpg_660x330Radić tvrdi da nije vršen pritisak na upravni odbor RTV; Adamov smatra da su dešavanja u RTVu nepotrebno ispolitizovana 

Jova Radić, predsednik Upravnog odbora RTV, formiranog 19. aprila, tvrdi da na taj upravni odbor niko nije vršio bilo kakav pritisak, a član UO Jovan Adamov – da su dešavanja u toj informativnoj kući koja su usledila nakon smene direktora programa Slobodana Arežine i ostavki generalnog direktora Srđana Mihajlovića i direktorice prvog programa Marjane Jović, nepotrebno ispolitizovana.

Radić kaže i da bi on znao da je političkih pritisaka bilo, ali i da bi ih odbacio.

„Ja sam ozbiljan čovek i zaista ne bih dozvolio da na mene iko vrši bilo kakav pritisak. Upravni odbor je radio isključivo po zakonu i u interesu građana sa ciljem da RTV zaista bude njihov servis“ rekao je Jović Tanjugu.

On je naglasio da je upravni odbor samo prihvatio ostavke direktora Srđana Mihajlovića i urednice prvog programa Marjane Jović, a da je smenu Slobodana Arežine predložio direktor Mihajlović, koji je tri dana nakon toga podneo pomenutu ostavku.

„Gospođu Jović ne poznajem i nikada je nisam video, niti sam zahtevao bilo kakvu ostavku od nje, a pozvao sam je da prisustvuje sednici Upravnog odbora i da obrazloži svoju pisanu ostavku koja je bila vrlo kratka, ali je ona, zahvalivši se, odbila taj poziv“ istakao Radić.

On je kazao da je sve članove upravnog odbora upoznao na konstitutivnoj sednici Upravnog odbora i da nikog od njih nije ranije poznavao, niti je, kako je rekao znao kog su političkog opredeljenja.

„Zaista ne znam ko je kog političkog opredeljenja, niti sam koga pitao za to, jer je neumesno to uopšte pitati. Ja kao predsednik upravnog odbora RTV nisam član Srpske napredne stranke i nemam nikakvu vezu sa tom strankom i to izjavljujem pod punom materijalno i krivičnom odgovornošću, a ako neko tvrdi drugačije, voleo bih da to i dokaže. Ponavljam, nikakvih političkih pritisaka na upravni odbor nije bilo, jer svi smo mi ozbiljni ljudi i tako nešto sigurno ne bismo dozvolili“, naglasio je Radić.

On je rekao da pred upravnim odborom stoji dosta posla, između ostalog je rad na izgradnji novog doma RTV, a, kako je kazao, sada se protiv Upravnog odbora „digla halabuka, zato što je prihvatio dve ostavke i što je smenio programskog direktora na predlog generalnog direktora“.

Kompozitor Jovan Adamov je kazao da je aktuelni upravni odbor konstituisan 19. aprila ove godine, jer je za šest od ukupno devet članova upravnog odbora istekao mandat, pa su novi, kako je rekao, tada morali biti izabrani.

„Smatram da su se nepotrebno ispolitizovala poslednja dešavanja u RTV-u. Bili smo zadovoljni radom generalnog direktora i urednice Prvog programa, ali oni su podneli ostavke iz ličnih razloga i mi smo ih prihvatili ne želeći da ulazimo u razloge tog čina“ rekao je Adamov.

On je istakao da je siguran da nikakvih pritisaka nije bilo, jer kako je rekao, lično poznaje Srđana Mihajlovića, koji je rekao da je na mestu direktora RTV proveo tri godine i da je vreme za promenu, te da je Mihajlović izrazio spremnost da dok je u RTV-u pomogne realizaciju započetih projekata pre svega vezanih za izgradnju nove zgrade RTV-a.

Adamov je rekao da je UO RTV povodom smene Slobodana Arežine i ostavki Srđana Mihajlovića i Marjane Jović izdao saopštenje i da on ne bi imao šta da doda tom saopštenju jer ono, kako je kazao, iskazuje stav svih članova UO.

1 komentar za: “Radić: Niko nije vršio pritisak na UO RTV

  1. JOVA

    Radiću, a znaš ko je dolazio iz Beograda da te protežira za Upravniodbor RTV (premijerov otac)

    19. мај 2016. at 13:45

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend