26. avg 2015.

Tramp isterao novinara sa pres-konferencije

Američki milijarder Donald Tramp, koji pretenduje na kandidaturu za predsednika SAD ispred Republikanske partije, postao je figura novog skandala. On je juče izbacio sa pres-konferencije novinara televizije na španskom jeziku „Univižn“ Horhea Ramosa

Ramos je sve vreme pokušavao da postavi pitanje Trampu o ranije objavljenim planovima milijardera za ukidanje davanja državljanstva deci migranata koja su se rodila u Americi. Biznismen mu je rekao da sedne na svoje mesto i sačeka da mu dozvole da postavi pitanje.

„Nisu vam dali reč. Vratite se u ’Univižn‘“, rekao je Tramp. Kasnije je zatražio da čuvari novinara koji je nastavio da uzvikuje pitanja izvedu iz sale.

„On je prosto ustao i počeo da viče. Možda je sam kriv. Očigledno je jako emocionalan“, prokomentarisao je milijarder ovaj incident.

Pri kraju pres-konferencije, Tramp je ipak dozvolio Ramosu da se vrati i postavi pitanje. Odgovarajući na njega, biznismen je ponovo naglasio da se pridržava čvrste pozicije o nelegalnim imigrantima i zalaže se da svi oni koji se nezakonito nalaze u SAD napuste zemlju. Pritom, on je podsetio novinara da se i ranije žalio na televiziju „Univižn“.

 Foto: Michael Vadon / Flick 

 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend