30. nov 2015.

Tužilaštvo: Krivični postupak zbog destabilizacije

zagorka_dolovac_fonetSrpsko Tužilaštvo poručilo je da će, u saradnji sa drugim državnim organima, sprečiti destabilizaciju zemlje pokretanjem odgovarajućeg krivičnog postupka

Republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac izjavila je Tanjugu da Više javno tužilaštvo u Beogradu proverava sve navode koji su izneti u javnosti o premijeru Aleksandru Vučiću, kao i osnovanost i istinitost krivične prijave koju je podneo Aleksandar Kornic.

„Tužilaštvo takođe zahteva da se utvrdi ko je i sa kakvim ciljem ove informacije izneo u javnost. Tužilaštvo će u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima zaštiti ustavni poredak i vladavinu prava tako što će brzo i efikasno, u saradnji sa drugim državnim organima, sprečiti destabilizaciju zemlje pokretanjem odgovarajućeg krivičnog postupka, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena“, naglasila je tužiteljka Dolovac.

Sve ovo događa se na kraju nedelje koja je u tabloidnim medijima označena kao nedelja u kojoj je moguć državni udar.

Takođe, već nedeljama traje medijski rat između Kurira, s jedne strane i Pinka i Informera, s druge.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je u policiji saslušan na poligrafu o optužbama dnevnog lista Kurir da je učestvovao u iznudi i ucenama bivšeg direktora tog lista Aleksandra Kornica.

Ministar policije Nebojša Stefanović je u 15 sati održao vanrednu konferenciju za medije na kojoj je rekao da je „premijer prošao poligraf“.

Takođe, danas je objavljeno da je MUP priveo S.M. iz Crne Gore, bivšeg pripadnika specijalnih policijskih jedinica, zbog sumnje da je pratio premijera Aleksandra Vučića.

 Foto: Fonet 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend