26. mar 2015.

TV PRILOG KOJI JE ZAPALIO INTERNET Umesto slučajnih prolaznika, „podmetnuti“ botovi SNS

590385_snsbot-slika-radija-021_fDruštvene mreže danas je „zapalila“ informacija da su u prilogu Studija B, o protestu „Odbrani i podrži“ koji je pre nekoliko dana održan na Trgu republike, umesto anketiranih „slučajnih“ prolaznika, „podmetnuti“ botovi Srpske napredne stranke.

Naime, oni su na pitanje šta misle o skupu koji šalje negativnu poruku o vlasti, odgovarali pitanjem da li skup „organizuje Mišković“, i čudili se ko finansira „takve“ vladine organizacije. Uz to, zaključili su i da se protest ne može tako nazvati jer ima „svega 70-tak okupljenih“.

Devojka se zapitala zašto „pare umesto na protest nisu iskorišćene za sirotište, porodilište, jer uvek postoji i drugi način“.

Šta je istina o ovom prilogu, verovatno se ne bi ni otkrilo da se pojedini korisnici društvenih mreža nisu pozabavili time ko su dva mladića i devojka, istomišljenici, anketirani u prilogu „Studija B“.

Otkriveno je tako da je mladić koji se kao „slučajni“ prolaznik broj jedan pojavljuje u prilogu (od 3.16 minuta snimka), isti onaj kao u prilogu televizije N1 sa početka suđenja pripadnicima Žandarmerije (0.19 minuta) zbog prebijanja Andreja Vučića, brata premijera Aleksandra Vučića, na prošlogodišnjoj paradi ponosa.

Takođe, devojka sa smeđom kosom, koja je govorila o aktivnostima nevladinih organizacija (3.40 minut), slikala se u društvu predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Studio B je tokom popodneva uklonio svoj video sa Jutjuba, ali su ga drugi korisnici već postavili video na svoje Jutjub kanale.

SNS: U svakom mestu u Srbiji naići ćete na našeg člana

U SNS-u su potvrdili da su u pitanju članovi njihove stranke.

„Tačno je da su to članovi SNS-a. Naravno da ćete metodom slučajnog uzorka u svakom mestu u Srbiji naići na člana ili simpatizera SNS-a. Da je neko ove naše članove, u tom istom prilogu pitao da li su članovi SNS-a, oni bi to jasno i rekli, jer se mi ponosimo našom partijom, za razliku od drugih koji kriju starnačku pripadnost. Uz to, na našim članovima nećete videti cipele “prada” od 400 i više dolara, kakve nose “prepošteni” levičari u našoj zemlji. Ne vidimo uopšte u čemu je problem, i zašto se pokušava napraviti neka senzacija od toga što je na ulici neko sreo tri člana SNS-a. Nas ima mnogo, mnogo više“, stoji u odgovoru Informatovne službe SNS-a.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend