21. maj 2015.

U Srbiji više od 1.000 medija

mediji, novinari, kikindaU Srbiji je trenutno više od 1.000 medija u funkciji, a privatizacija medija koji su u potpunom ili delimičnom vlasništvu države, biće sprovedena u rokovima koje predviđa zakon, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Saša Mirković

„Fascinantno je da u Srbiji postoji 110 televizija, 325 radio stanica, više od 500 štampanih medija koje izdaje više od 300 izdavača“, kazao je Mirković na konferenciji „Izazovi korporativne društvene odgovornosti: Kako to rade najbolji?“.

On je podsetio da je pre donošenja seta medijskih zakona prošle godine, broj registrovanih javnih glasila, što je naziv za medije po prethodnom zakonu, bio 1.440.

Među njima se nalazi veliki broj onih koji više ne postoje, ali više od 1.000 medija sa tog spiska i dalje su u funkciji, naveo je Mirković.

Konsolidacija medijskog tržišta je prioritet i nakon privatizacije medija znaće se tačno ko su vlasnici, rekao je Mirković, navodeći da se taj proces odvija redovnim putem, u zakonskim okvirima.

Mirković je ponovio da je konsolidacija medijskog tržišta od ključne važnosti za uređivanje medijskog prostora u Srbiji.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend