21. maj 2015.

Radnici postaju vlasnici TV Smederevo

kamera kamere mediji snimanje televizija informativni informativa informacije informacija vesti morguefile com jpgTelevizija Smederevo neće ići u postupak privatizacije već će radnici biti vlasnici kapitala te medijske kuće, izjavila je agenciji Beta gradonačelnica tog grada Jasna Avramović

Juče su zaposleni, uznemireni najavom da će biti vlasnici kapitala kuće u kojoj rade, a nezadovoljni visinom i neredovnom isplatom plata, razgovarali s gradonačelnicom, predsednikom skupštine i načelnikom regiona.

Jasna Avramović je rekla da su najglasniji oni zaposleni koji „sebi određuju plate“ za koje navodi da su „mnogo više od novinarskih“ i dodala da televizija za 22 godine postojanja nije ništa stekla a nijednu godinu nije završila bez enormnih dugova.

Prošle godine na Televiziji Smederevo otpremninu je uzelo 18 radnika, posle toga je u tom mediju, čiji je osnivač gradska uprava, ostalo 30 radnika, od toga četiri novinara.
Jedan od bivših direktora, Jovica Šešlak, smatra da Televizija Smederevo, s obzirom na program, obim posla i produkciju „nikako i nipošto“ ne bi smela da ima više od 20 zaposlenih, a da je i to „premnogo“.

Ta medijska kuća ima oko 16 sati programa dnevno, više od 80 posto repriza i emisija preuzetih od drugih televizija i minimum vlastite produkcije, uglavnom informativnog karaktera, pre svega kada se prenose sednice gradske skupštine i informacije o odlukama gradskog veća.

Prva aukcija Televizije Smederevo oglašena je 2010. godine za početnu cenu od 90.000 dinara i depozitom od 484 evra. Aukcija je propala jer lokalni političar, koji je izlicitirao najvišu cenu, nije platio.

Iz budžeta za TV Smederevo mesečno grad izdvaja od 1,2 do 1,5 miliona dinara, i više puta je osnivač intervenisao da pokrije višemilionska dugovanja.

Televizija neće ući u proces privatizacije, jer nema nikakvog kapitala.

Za radni prostor ne plaća zakupninu, jer je prostor svojina grada a tehnička opremljenost je zanemariljiva.

„Televizija Smederevo, osim zaposlenih, nema ništa drugo. Čak i kad bi bilo moguće da predmet aukcije budu zaposleni, niko ih ne bu kupio“, zaključila je gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović.

 Ilustracija: morguefile.com 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend