06. jul 2015.

Umesto informisanja rad sa nekretninama

medijiGrad na Crnici više nema opštinsku medijsku kuću, jer su odbornici SO dali saglasnost na odluku Nadzornog odbora RNJP „Paraćin“ da promeni poslovno ime i delatnost!

Umesto proizvodnje i emitovanja radio programa, osnovna delatnost sada je iznajmljivanje nekretnina, a ovo javno preduzeće baviće se i nekim zanatskim poslovima, jer je ideja da građanima ponudi isto što i stambene firme u većim gradovima, beogradski „Infostan“ na primer.

Inače, skupštinsko zasedanje na kojem se odlučilo o sudbini medijske kuće Paraćinci su mogli da prate upravo na talasima radio Paraćina.

Opozicioni odbornici SNS žestoko su kritikovali gašenje programa i preregistraciju, a šef njihove odborničke grupe, Jovica Rajić, inistirao je na tome da se predlozi skinu sa dnevnog reda, jer je država ponovo produžila rok za privatizaciju.

Zoran Milenković, v. d. direktora RNJP negirajući tvrdnje naprednjaka da će novo preduzeće služiti za „udomljavanje političkih kadrova“ istakako je to da je Agencija za privatizaciju rokove često menjala, a za privatizaciju i inače nije bilo zainteresovanih.

Na kraju, skupštinska većina izglasala je sve predložene odluke, a radioprogram prestaće da se emituje kada one postanu punovažne.

Preraspodela

Za razliku od 38 medijskih radnika RTV Ćuprija, od kojih je ogromna većina ostala bukvalno na ulici, svi zaposleni u RNJP „Paraćin“ na vreme su zbrinuti.

One koji su bili u stalnom radnom odnosu preuzele su druge javne službe, a sredstva za njihove plate obezbeđena su rebalansom budžeta.

Preuzeto sa: UNS

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend