31. dec 2014.

Umislio da može sve: Nikolić planira i traži gašenje Kurira!

Foto: MC

Foto: MC

Tomislav Nikolić nije mogao da se suzdrži pa je u režimskoj emisiji Dragana J. Vučićevića javno i rekao da Kurir treba ugasiti jer piše o 7 miliona evra koliko je njegov žena dobila donacija.

„Nema tu naših ljudi. Tu uplate nekada putuju dva meseca, recimo iz SAD, kako bi prošla kontrolu novca.“, rekao je Tomislav Nikolić.

Nikolić nije mogo da se suzdrži pa je u režimskoj emisiji Dragana J. Vučićevića javno i rekao da Kurir treba ugasiti jer piše o 7 miliona evra koliko je njegov žena dobila donacija  i nastavio da govori o fondaciji Dragice Nikolić.

„Kada smo većali u porodici šta moja funkcija nosi, rekao sam da postoji način kako da se odužimo Srbiji. Moja porodica je lepo živela od kada sam prvi put izabran za poslanika, pa moram da se odužim. Moja supruga je 22 godine provela strahujući šta će mi se desiti i meni i deci, zaslužila je da radi ono što nisu radile supruge prethodnih predsednika. Ona je preuzela da bude osnivač fondacije, cilj je bio da pomognemo prvenstveno porodilištima. Mogla je da sedi kod kuće, ali je preuzela na sebe težak teret. Do sada je u Fondaciji sakuljeno oko sedam miliona evra, a mnoge firme koje će donirati, sve su strane firme, registrovane. Nema tu naših ljudi. Tu uplate nekada putuju dva meseca, recimo iz SAD, kako bi prošla kontrolu novca.“, rekao je Nikolić.

Predsednik Nikolić je rekao da njegovi protivnici priželjkuju sukob predsednika i premijera, ali da toga nema.

„To se priželjkuje, i o tome se govorilo još dok smo bili u opoziciji. Tada je vlast potencirala taj sukob. Vučić i ja imamo različite dužnosti i obaveze. Ono što ja izvanredno radim je stvaranje ambijenta gde onda nastupa Vlada Srbije. Sarađujemo sa svim zemljama, primam i ministre stranih zemalja, predsednike…“, izjavio je on.

On je o odnosu Srbije i Hrvatske naglasio da Hrvatska treba da shvati da Srbija nije njen problem.

„Jedini problem je što Hrvatska ne želi da shvati da Srbija nije njen problem. Edi Rama se na sličan način bavi politikom kao i hrvatski političari. U Srbiji više nijedna stranka na takvoj retorici ne izlazi u kampanju, a u Hrvatskoj ne smeju da stave ćirilične table i kažu da ako ih skineš ideš u zatvor. Hrvatska će pod senkom dvadesetogodišnje priče da je Srbija izvršila izvršila invaziju na Hrvatsku, verovatno još neko vreme trajati“, rekao je Nikolić.

Predsednik je izjavio da ipak očekuje dobre odnose sa Hrvatskom, kao i sa drugim zemljama.

„Očekujem ipak da ćemo imati dobre odnose sa Hrvatskom. Ja sam primio predsednika Hrvatske, vodio ga u hrvatska sela, a on me posle optužio što sam poklanjao neke knjige Bunjevcima. Sa svima imamo manje-više dobre odnose. Sve to otvara vrata našoj privredi i industriji. Srbija ne samo da sklapa nova prijateljstva, već vraća stara. Ponovo smo dobili sve svoje stare prijatelje. Pogledajte Kubu, gde smo pokazali pravi stav, a sada Amerika želi dobre odnose sa njima“, rekao je Nikolić.

Vojin Bilić, advokat: Toma preti medijima

Smatram da je ovo veoma opasna rečenica kojom se ne samo ugrožava sloboda medija u Srbiji, već i demokratija. Poznato je da Evropski sud u Strazburu uvek ističe da  političari moraju podneti teret izveštavanja medija o njima. Po meni, ovo može biti pretnja.

Boško Obradović, Dveri: Nikolić prvo da odgovori o bogaćenju svoje porodice

Predsednik Nikolić bi trebalo da odgovori na ogormne kontroverze o bogaćenju njegove porodice, kao i krajnje sumnjivo funkcionisanje fondacije njegove supruge. Umesto odgovora na ova pitanja, on prelazi u napad na medikje i misli da se afere mogu zataškati na taj način.

Dušan Janjić, analitičar: Ni jedan predsednik do sad nije tužio medije

Tomislav Nikolić ima pravo kao građanin ove zemlje da podnese tužbu za uvredu i klevetu. Ako to uradi kao predsednik, onda je to izraz nemoći da se agrumentovano obrati javnosti i dokaže da je pisanje medija netačno. On kao predesednik ima veće mogućnosti od običnih građana da dokaže mnoge stvari i dođe do činjenica. Ne pamtim da je neki predsednik za vreme mandata tužio medije, tako da će ako to uradi, Tomislav Nikolić biti prvi.

Vjerica Radeta, SRS: Nikolić bruka funkciju predsednika!

Ne znam šta mu se ne dopada u izveštavanju medija. Neverovatno je da neko ko je na funkciji preti novinarima. On bruka funkciju predsednika, i ponaša se kao portparol fondacije Dragice Nikolić. Ali šta očekivati od čoveka koji je sebi obezbedio diplomu fakulteta koji nije studirao? Od njega čovek stvarno ne zna šta da očekuje.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend