18. mar 2016.

Uništavanje diskova – Stefanović: MUP poštovao proceduru i zakon

nebojsa-stefanovic_660x330MUP nije uradio ništa mimo procedure kada su u pitanju „sporni diskovi“, rekao je ministar Nebojša Stefanović povodom navoda Zaštitnika građana Saše Jankovića o uništavanju diskova u tom ministarstvu

Stefanović je rekao da ne bi ulazio u političke kvalifikacije toga, te da bi voleo da čuje da li se MUP sumnjiči da je uradio nešto protivzakonito ili mimo procedure.

– Ja tvrdim da nismo – rekao je ministar novinarima u parlamentu i dodao: „Ako vam neko ne tvrdi da ste prekršili zakon i proceduru, onda ne znam zašto bi se državni organ upustio u neku drugu kvalifikaciju koja nije to. Svi su došli u inspekciju i kada su utvrdili da je sve urađeno po zakonu onda se daju neke dve rečenice koje ne znam čemu služe“.

Ministar poručuje da je MUP prepustio nadležnim organima to pitanje, da sudovi odlučuju ko je kriv ili nije, da je MUP odgovoran vladi, parlamentu, ali i građanima, koji već na predstojećim izborima mogu da kažu da li je rađeno kako treba.

Upitan i za navode zaštitnika da je u kabinetu ministra jedna osoba zaposlena, a da ne zna na koje radno mesto, Stefanović je rekao da je to Nemanja Pantić, čiji je otac izgubio život jer je kao novinar istraživao korupciju i kriminal, i da ga je sramota što se na takav način govori o njemu.

– Ako radi u Birou za medije šta mislite kojim se poslom bavi – upitao je Stefanović.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend