20. jul 2014.

UNS: Hitno kazniti napadače na fotoreportera Gorana Šljivića

fotoaparatpuknutUdruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje sinoćni fizički napad na fotoreportera Večernjih novosti iz Kraljeva Gorana Šljivića koji se desio dok je izveštavao sa turističke manifestacije Vrnjački karneval u Vrnjačkoj Banji i traži da policija i tužilaštvo hitno identifikuju i kazne napadače.

Šljivić je UNS-u rekao da je sinoć oko 20 sati i 30 minuta u centru Vrnjačke Banje, ispred gradske biblioteke, kada je hteo da snimi plesne grupe sa vidno istaknutom novinarskom akreditacijom, na njega nasrnuo pripadnik obezbeđenja dok je drugi skočio sa bine i pokušao da ga udari ručnom radio stanicom.

“Samo zahvaljujući pomoći radnika Turističke organizacije Vrnjačka Banja Gorana Karavesovića odbranio sam se od napadača”, rekao je Šljivić.

UNS-u je Goran Karavesović potvrdio da se incident desio i uputio nas na direktora Turističke organizacije Vrnjačka Banja Ivana Trifunovića koji je rekao da za napad na Šljivića nije čuo, potvrdio da su oni angažovali privatno obezbeđenje i da će ako je bilo kršenja zakona preduzeti mere.

UNS ističe da je kolegu Šljivića Turistička organizacija Vrnjačka Banja pozvala da izveštava sa Vrnjačkog karnevala i da se on uredno akreditovao.

UNS podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend