18. avg 2015.

UNS: Kazniti policajca koji je napao urednika “Južnih vesti”

 Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje napad niškog policajca na urednika portala “Južne vesti” Predraga Blagojevića na Nišvil džez festivalu i traži od nadležnih da utvrde sve okolnosti napada i kazne odgovornog. U noći između subote i nedelje Blagojeviću je u toku novinarskog zadatka prišao policajac i zatražio mu ličnu kartu. Pošto je nije imao kod sebe, novinar mu je pokazao novinarsku legitimaciju na šta mu je policajac rekao: “Šta se praviš pametan”.

“Uzeo sam telefon da pozovem nekog da potvrdi moj identitet, međutim, policajac mi je uzeo mobilni, i stavio mi ruke na leđa. Dok su me vodili ka marici, dva puta me je udario u glavu, o čemu imam i potvrdu iz Hitne”, naveo je Blagojević za Južne vesti.

UNS ističe da je u ovom slučaju došlo do nedopustivog prekoračenja ovlašćenja policajca i traži od nadležnih da kazne odgovornog.

UNS podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend