15. dec 2014.

UNS: Opština Knjaževac nije sprovela po zakonu konkurs za sufinansiranje medija

imageUdruženje novinara Srbije (UNS) upozorava da konkurs za projektno finansiranje medija u Knjaževcu nije sproveden u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima. Zakonom je predviđeno i da se „većina članova komisije imenuje na predlog novinarskih i medijskih udruženja ukoliko takav predlog postoji i ukoliko predložena lica ispunjavaju zakonom predviđene uslove“.

U ovom slučaju lokalna vlast nije obavestila novinarska udruženja da će konkurs biti raspisan, a Opština Knjaževac odluku o formiranju Komisije nije objavila ni na zvaničnom sajtu.

Kako je UNS-u rečeno u ovoj opštini, “informacija o sastavu Komisije je bila na sajtu, ali je sada verovatno sklonjena, a poziv UNS-u da predloži člana Komisije je sastavljen, ali nemaju informaciju da li je ikada poslat”.

UNS podseća da po Zakonu o javnom informisanju i medijima, članovi Komisije za sprovođenje javnog konkursa moraju biti „iz reda nezavisnih stručnjaka za medije i medijskih radnika koji nisu u sukobu interesa i ne obavljaju javnu funkciju.“

1 komentar za: “UNS: Opština Knjaževac nije sprovela po zakonu konkurs za sufinansiranje medija

  1. novinar

    KNjAŽEVAC – Članovi Komisije za sprovođenje javnog konkursa za sufinansiranje projekata iz budžeta opštine Knjaževac u oblasti javnog informisanja, a radi ostarivanja javnog interesa u 2014. godini (novembar – decembar) su: predsednik Mišo Vujović (direktor i glavni urednik „Nacionalne revije“) http://www.nacionalnarevija.com/redakcija.html i članovi: Slađana Milutinović, projekt menadžer u NVO „Timočki klub“ (DS) i Lidija Ivanović, portparol JP „Stara Planina“ i odbornik URS-a u aktuelnom sazivu SO Knjaževac.

    22. дец 2014. at 23:18

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend