14. avg 2015.

UNS: Otkriti ko preti novinarkama „Politike“

VolunteerUdruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije da što pre identifikuje muškarca koji je juče telefonom pretio novinarkama „Politike“ Jeleni Popadić i Anici Telesković jer su pisale o tome ko su stanovnici luksuznih vila u državnom vlasništvu koje iznajmljuje DIPOS.

Na redakcijski broj „Politike“, muškarac koji nije želeo da se predstavi, juče je negodovao zbog pisanja ovog lista o DIPOS-u, raspitivao se za kvalifikacije novinarki i izvorima koje su koristile u istraživanju, da bi razgovor završio rečima: „Neko će vas na kraju edukovati“.

„Pitao me je da li mi snosimo i da li smo svesni odgovornosti za ono što pišemo, koje smo izvore koristile i koje su naše kompetencije da o tome pišemo. Pitala sam čime je konkretno nezadovoljan, ali nije hteo da kaže. Ponudila sam mu demanti, ali nije želeo, kaže da je samo hteo da nas nešto nauči, da bi na kraju razgovor završio pretnjom“, rekla je UNS-u Anica Telesković.

UNS je zabrinut zbog pretnji novinarkama i očekuje od nadležnih da reaguju.

UNS podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

 Foto: Caps2020.eu 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend