13. avg 2015.

Uslovno prihvaćena ponuda za privatizaciju Studija B, nema zainteresovanih za Tanjug

Agencija za privatizaciju saopštila je da je danas uslovno odobrena ponuda za prodaju imovine i kapitala Javnog radiodifuznog preduzeća Studio B, dok se ne izvrši provera u vezi sa uplatom depozita i podacima o ponuđaču.

studio-b

Komisija je konstatovala da je pristigla prijava za učešće dostavljena u skladu sa Javnim pozivom, Uredbom o uslovima, postupku i načinu prodaje kapitala i imovine metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem i Uputstvom za ponuđače, te je doneta jednoglasna odluka da se ista uslovno odobri, dok se ne izvrši provera u vezi sa uplatom depozita i podacima o ponudjaču.

Vreme i mesto održavanja Druge sednice Komisije za otvaranje ponuda biće naknadno saopšteno, navedeno je u saopštenju Agencije za privatizaciju.

397138_tanjug-logo_f

Postupak prikupljanja ponuda za privatizaciju Novinske agencije Tanjug iz Beograda proglašen je neuspešnim jer u predviđenom roku Agenciji za privatizaciju nije dostavljena nijedna prijava zainteresovanih, saopšteno je danas.

Republika Srbija prodaje 100 odsto udela u vlasništvu u Tanjugu, čija je vrednost kapitala procenjena na 760.936 evra, što je i početna cena na nadmetanju.

Rok za privatizaciju medija u kojima Republika Srbija i lokalne samouprave imaju vlasništvo produžen je do 31. oktobra, a prvobitno je bio 1. jul.

Ukoliko mediji do tada ne budu prodati, njihove akcije će besplatno biti podeljene sadašnjim i bivšim zaposlenima.

 Foto: Blic 
Preuzeto sa: Blic

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend