23. feb 2016.

Voditelj „Dobre zemlje“ Uroš Davidović: TV B92 mi je tražila da kršim Zakon

uros davidovicEmisija „Dobra zemlja“ od prošlog vikenda ne emituje se na televiziji B92. Kako za UNS kaže njen autor i voditelj Uroš Davidović, emisija je ukinuta jer „nije želeo da krši Zakon o javnom informisanju tako što će hvaliti određene poljoprivredne proizvode i time navoditi gledaoce da ih kupuju“.

„Danas sam potpisao rešenje o postojanju razloga za otkaz ugovora o radu. Sledeće što sledi je otkaz ugovora. U rešenju se između ostalog navodi da sam povredio radne obaveze i nedolično se ponašao prema klijentima, a zapravo je problem bio u tome što nisam hteo da povredim Zakon o javnom informisanju i da suprotno zadatku novinara da informiše, navodim kupce da kupuju određene proizvode. Mogu slobodno da kažem da sam bio izložen i jednoj vrsti mobinga“, rekao je Urošević.

On je dodao da ga pre dve nedelje niko nije obavestio da će emisija biti pomerena sa 9 na 6 ujutru, kao što ga niko prethodni vikend nije obavestio da emisija neće više biti emitovana.

„Snimio sam emisiju u petak, kao i uvek, i tek u subotu video da se ne emituje. Niko mi nije odgovarao na pozive do danas kada su me pozvali da potpišem rešenje“, kaže Davidović.

Kako ističe za UNS, „ova televizija kršila je i Zakon o oglašavanju tako što je TV prodaju predstavljala kao TV promociju“.

„Nisam hteo da pristanem na to da i ja prekršim zakon. Ne verujem da je razlog prekida emitovanja emisije najava priloga o uvozu 300 000 svinja kojim se namerno desetkuje srpsko stočarstvo, kako se navodi ovih dana, već upravo to što nisam želeo da kršim zakone, kako su oni hteli. Naravno, teško je to dokazati“, kaže Davidović i dodaje da će se sada posvetiti traženju posla.

„Šta ću, moram da tražim posao, nadam se da ću nastaviti da radim ovo što sam do sada radio“, kaže Davidović.

Na pozive i pitanja UNS-a zašto nije emitovana emisija „Dobra zemlja“, TV B92 nije odgovorila.


K.K.

 Foto: PORT.rs 

2 komentara za: “Voditelj „Dobre zemlje“ Uroš Davidović: TV B92 mi je tražila da kršim Zakon

  1. Amici

    Uroše, kad već nemaš posla, savetujem ti i molim te da se uključiš AKTIVNO u ove dolazeće izbore! Treba nam neko kome poljoprivrednici veruju, a koji im nije prodavao maglu godinama unazad, i na kraju – neko ko je zbog svojih moralnih uverenja nastradao.
    Ako im neko ne pojasni situaciju, odoše glasovi Aleksandru „Velikom“ zbog „povećanja“ penzija. Ili će ljudi prosto ostati kod kuće.

    26. феб 2016. at 18:28
  2. Oni su otkad im je direktor postao kurirka u vladi(Veran Matić) postali informativni portal krajnje desničarske vlade.Cenzuriše se sve što je protiv vlade.Stotine kvalitetnih novinara je proterano iz njihove kuće.Sadašnji zaposleni nemaju prava da budu članovi sindikata.Izbacuju im b92 info jer to niko ne gleda a uskoro i b92 leti sa kablovskih.Vlasnik se ne zna po rečima bivšeg ministra Radulovića.Nikakva komunikacija između b92 i čitalaca ne postoji.

    29. сеп 2016. at 15:18

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend