02. okt 2014.

Vranje: SNS „zaratila“ sa televizijom

sns medijiPovereništvo Srpske napredne stranke oštro je kritikovalo rad regionalne Radio-televizije Vranje, a nezadovoljstvo izveštavanjem ove informativne kuće ilustrovali su tvrdnjom da u gradu pod Pržarom vlada „medijski mrak“.

– Naročiti doprinos tome daju regionalna RTV i njen direktor, koje poistovećujemo sa SPS, jer im je danas sve dozvoljeno. Postoje mediji koji nikada neće iskreno biti na strani Povereništva SNS u Vranju, mada mi to i ne tražimo, ali ne može ni glavni urednik, ni vlasnik, ni novinar koji piše tekst da bude toliko obojen, pa da pomisli kako će čitaoci ili gledaoci poverovati u sve što objavi – navodi se, između ostalog, u saopštenju ovdašnjih naprednjaka.

Jedan od poverenika Srpske napredne stranke u Vranju, Slaviša Bulatović, pojašnjava povod za oštru reakciju i ukazuje na krajnje neprofesionalan odnos ove medijske kuće.

– Nisu problem samo izveštavanja sa naših konferencija za novinare, iako se nikada u etar ne pušta kritika gradonačelnika i lokalne vlasti, već i naša gostovanja u programu RTV Vranje – kaže Bulatović, dodajući da sa stalim medijima imaju zadovoljovajuću saradnju.

Naprednjaci, na kraju, od poslenika javne reči traže samo da budu na strani istine i poštuju etičke norme profesionalnog izveštavanja, uz Kodeks novinara Srbije.

– Redakcijski kolegijum doneće odluku o daljim koracima, a ja lično ne želim da komentarišem saopštenje za javnost koje je nepismeno i prepuno uvredljivih rečenica. Sa mesta na kojem se nalazim, ocenjujem da je ovo pritisak na uređivačku politiku i zbog toga ćemo integralnu verziju saopštenja poslati u centralu Srpske napredne stranke, ali i esnafskim udruženjima: UNS i NUNS – najavljuje Zoran Veličković, direktor prozvane RTV, ističući da su najbolje merilo njihovog rada visog rejting i poverenje gledalaca.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend