12. mar 2015.

„VRATITE KLARKSONA“ Peticiju za vraćanje kontroverznog voditelja potpisalo 150.000 ljudi

357-clarksonPoziv da se zvezda Bi-Bi-Si (BBC) emisije Top Gear vrati na svoj posao do sada je okupio mnogo ljudi nakon navodnog sukoba ovog televizijskog prezentera sa producentom emisije

Onlajn peticiju u kojem potpisnici zahtevaju od britanske televizijske kuće BBC da vrate Klarksona, potpisalo je preko 150.000 ljudi. Voditelj je suspendovan, a emisija je postavljena u mirovanje, nakon što je on navodno pokušao da udari jednog od producenata.

Portparol britanske nacionalne televizije potvrdio je da je samo Klarkson suspendovan iz tima emisije Top Gear, nakon završetka snimanja u Njukaslu.

Navodno je nastala svađa između voditelja i producenta zbog nedostatka objekata za ketering na snimanju.

– Niko više nije suspendovan. Top Gear neće biti emitovan u nedelju. BBC neće više komentarisati ovaj slučaj – pisalo je u saopštenju.

Internet kampanja na sajtu Change.org je kreirana sa haštagom #BringBackClarkson od strane desničarskog blogera Gvida Favkesa.

Ćerka poznatog voditelja Em Klarkson je takođe pružila podršku svom ocu preko tvitera rečima: „Bože, BBC vratite ga na posao… počeo je da kuva…“

Par sati nakon što je suspendovanje Klarksona objavljeno, njegov kolega i takođe voditelj planetarno popularne emisije Top Gear Džejms Mej je takođe na tviteru napisao: „Nema Top Geara ovog vikenda. Šta kažete na film 633 Squadron, umesto njega“

Na ovaj tvit se nadovezao treći voditelj ove emisije Ričard Hamond rečima: „Ne, zaista,  Last of the Summer Wine (britanski sitkom), niko neće primetiti razliku. Posao završen.“

Klarksonu, koji je do sada bio umešan u brojne visoko rizične gafove proteklih godina, 2014. godine izdato je poslednje upozorenje od strane BBC.

Britanski tabloid Sun, za koji Klarkson piše kolumnu, izvestio je da je voditelj iznenađen zbog suspenzije i citirao ga je „Uživam u hladnom pivu i čekam da sve ovo prođe“.

Tabloid je takođe citirao i izvor iz BBC-a koji je insistirao da je Klarkson nevin i da nikoga nije udario.

„Top gir“ se prikazuje u Velikoj Britaniji od 1977, ali je dolaskom Klarksona na čelo emisije 1988. postao popularan. U današnjem formatu, kada emisiju s njim vode Hemond i Mej prikazuje se od 2002. godine.

BBC-u prete novčani penali

Britanski javni servis mogao bi da izgubi više miliona funti zbog odluke da suspenduje Klarksona, pošto bi strane televizije mogle da traže nadoknadu zbog otkazanih epizoda njegove emisije „Top gir“.

List Gardijan navodi i da su rivalne televizije spremne da ponude saradnju kontroverznom Klarksonu koji je suspendovan zbog incidenta s producentom. Jedan od trojice voditelja te emisije Džejms Mej potvrdio je danas da je Klarkson prošle nedelje bio „umešan u manju tuču“ s producentom. Televizije ITV i Kanal 4 su i ranije pokušavale da ga odvuku od BBC-a, pa bi sada mogle da iskoriste priliku.

Suspenzija Klarksona, međutim, mogla bi imati velike posledice za BBC pošto se „Top gir“ prikazuje u 214 zemalja i teritorija širom sveta, a gleda ga više od 350 miliona gledalaca.

BBC bi mogao biti prinuđen da plati kazne u vrednosti od više miliona funri zbog toga što nije ponudio poslednje epizode ovogodišnjeg serijala. „Top gir“ je donosio više od 50 milioan funti godišnje. (Beta)

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend