23. dec 2015.

Vučić: Gašić je već smenjen, samo ne formalno

aleksandar-vucic-jpg_660x330Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je ministar odbrane Bratislav Gašić već smenjen, a da će to i formalno biti učinjeno kad nađe najbolju zamenu za njega

Vučić je novinarima u Novom Sadu ponovio da želi da nađe najbolje rešenje za Srbiju, a ne da podilazi bilo kome i dodao da će to biti učinjeno veoma brzo.

„To se ne meri vremenom, nego kvalitetom rešenja i time da li možete da pronađete ljude. Nisu ljudi klikeri, ne igram se klikerima, i ne igram se time da vama podilazim, niti bilo kome drugom, nego Srbiji i njenom narodu i da nađem najbolje rešenje za Srbiju“, rekao je Vučić.

Posle uvreda koje je Gašić izneo na račun novinarke B92, premijer je rekao da on ne može da ostane na toj funkciji.

Vučić je rekao da je bio iznenađen i šokiran kada je čuo šta se dogodilo i da to „ne može i ne sme nikome da se dogodi“, izvinivši se novinarki B92 i svim ženama u ime Vlade Srbije.

Vučić je 7. decembra rekao da će “u narednim danima videti kako će smena biti tehnički izvedena i naveo da ta izjava jedini razlog za smenu Gašića, ali da je to krupna stvar“.

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je da: „Voli novinarke koje lako kleknu“ dok je davao izjavu u Trsteniku nakon posete „Prvoj petoletki namenskoj“.

Gašić je primitivnu izjavu dao nakon posete „Prvoj petoletki namenskoj“ u Trsteniku, kada je video kako dopisnica B92 čuči da ne bi bila snimljena u kadru dok ministar govori.

Nakon što je u medijima objavljena njegova izjava, ministar je uputio pisanu izjavu nešto pre 23 časa, u kojoj navodi da nema opravdanja za svoju izjavu i „sramno i skandalozno ponašanje“.

Ubrzo je reagovao i premijer Aleksandar Vučić, koji je naveo da je u pitanju sramno ponašanje bez opravdanja.

Novinarska udruženja su zatražila njegovu smenu i podržala najavljeni protest ispred zgrade Vlade Srbije.

1 komentar za: “Vučić: Gašić je već smenjen, samo ne formalno

  1. svetlanast.

    Sta ustvari znaci kad premijer Japaja Vucic kaze:Gasic je vec smenjen, samo ne formalno?

    Znaci da su procedure koje postoje i postuju se u demokratskim drzavama u Srbiji formalnost, sto je tacno i ocigledno i na sednicama Skupstine Srbije, koja je samo premijerova GLASACKA MASINA /bez mozga/.

    Otezanje sa „pronalazenjem“ zamene za Gasica, ne znaci /kao sto jeste/ da SNS i nema neki izbor strucnih /sto nije obavezno/ a premijeru i SNS-u odanih kadrova, vec je to poruka, kad te premijer smeni – onda si smenjen /ili imenovan/, i tacka.

    Sasa Radulovic je „presao“ premijera jer je podneo ostavku pre nego sto ga je premijer smenio.
    Ne zna se kada ce premijeru Vucicu da ZVIZNE kroz glavu /kako kaze VESNA PESIC/ i smeni jos nekog funkcionera /ministra/ a onda narod ostavi „na cekanju“ i nagadjanju: koga ce izabrati, kao u slucaju Gasica.
    Samo neka se bilo sta desava, bezakonje, poligraf, drzavni udar, da narod ne razmislja o tome kako je sve siromasniji a Srbija sve zaduzenija.

    25. дец 2015. at 07:52

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend