29. jan 2016.

Vučić: Gašić smenjen do ponedeljka, novi ministar za 15 dana

Bratislav_Gašić_MOPremijer Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da će se držati svojih rokova i da će do kraja januara zatražiti smenu ministra odbrane Bratislava Gašića

– Do kraja januara kao što sam i rekao zatražiću smenu Bate Gašića. Petnaest dana nakon toga, odlučiću ko će doći na njegovo mesto – rekao je danas premijer Vučić na skupu posvećenom nastavku privrednih reformi, koji je organizovao NALED.

Premijer Vučić je ranije najavio da će Gašić biti smenjen do kraja januara, a taj rok ističe u nedelju.

Premijer je rekao da neće ići na ostavku Bratislava Gašića, već na predlog za njegovo razrešenje, jer se ne plaši javne rasprave, pred poslanicima.

– Na meni je da uputim pismo. Zbog onih koji su mislili da će mi pronaći grešku, misleći da se plašim rasprave po tom pitanju, nećemo ići na ostavku… Ja ću ići pred poslanike, tražiću razrešenje Gašića – najavio je Vučić u izjavi novinarima.

On je kazao da će prisustvovati celoj raspravi o razrešenju Gašića, a potom će, 15 dana posle toga, doći pred poslanike da predstavi novog ministra odbrane i da brani taj predlog.

– Mislim da je to fer i častan, pošten i odgovoran pristup. Drago mi je što ga niko od mojih političkih protivnika i medijskih poslenika koji ih podržavaju to nije očekivao – zaključio je Vučić.

Svi izbegavaju temu o Ivanoviću

Što se tiče Olivera Ivanovica, premijer je rekao da svuda u Evropi i svetu pokreće temu o njemu i presudi koja je doneta, međutim, kako ističe, svi kao da se trude da izbegnu tu temu

– Uvek je bio odgovor da ne žele da se mešaju u sudske odluke, žele da izbegnu tu temu – rekao je Vučić, ističući da neće odustati i da će se boriti.

Dijalog zbog ljudi i ekonomije, a ne politike

Premijer Aleksandar Vučić istakao je danas da će Beograd nastaviti da insistira na rešavanju problema sa Prišštinom, jer je to od značaja za bolji život i Srba i Albanaca, a ne za neki budući izborni rezultat, ššto prišštinske vlasti imaju na umu.

– Mi ćemo nastaviti da insistiramo na dijalogu i na rešavanju problema slobodnog protoka robe i ljudi, zato što ima mesta za srpski biznis u svakom mestu na KIM, ne samo tamo gde Srbi žive – primetio je premijer.

Takođe, prema njegovim rečima, ima prostora za Albance da razvijaju biznis na celoj teritoriji Srbije.

– Za nas je to bitno da to radimo, ne samo zbog evropskih integracija, već zbog toga što sa tim ljudima moramo da živimo zajedno u godinama i decenijama koje dolaze – kazao je premijer.

Izjave iz Prištine posle Brisela nemaju veze s realnošću

Vučić je istakao da su ga stoga iznenadile izjave koje su stizale iz Prištine posle najnovije runde dijaloga Beograda i Prištine, jer nemaju mnogo veze sa realnošću.

– Govorili su neke stvari koje se uopšte nisu dešavale na našim razgovorima. Ako to nekome više prija neka to tako radi, ali to sa realnošću nema mnogo veze – poručio je Vučić u izjavi novinarima.

Prema njegovim rečima, očigledno je da neki „od njih“ ne mogu da se izvuku iz dnevnopolitičkih problema i da im je glava u nekim budućim izborima, nego u trenutnom rešavanju problema.

On je izrazio nadu da će uspeti da to prevaziđu i da će moći da ponovo govore o temama važnim za poboljšanje života građana.


Tanjug, B. B.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend