07. jan 2016.

Vućić: Niko ne zna kolike su plate na RTS

vučićPremijer Srbije Aleksadar Vučić izjavio je da niko ne zna kolika je osnovna plata zaposlenih na RTS-u i da primaju i 120.000 dinara, kolika je i njegova plata

“Niko ne zna kolika je tamo plata, zato što oni imaju fiksne varijabile koja dođe još toliko na osnovnu platu pa doguraju i na 150.000, 160.000 ili 170.000 dinara”, kazao je Vučić na TV Pink.

“Ali nemaju svi, snimatelji i vozači imaju niska primanja”, naveo je Vučić.

Vučić je pre nekoliko dana izjavio da bi bilo pošteno da ljudi iz RTS kažu koliko zarađuju.

„Mene zanima da im manje para uplatimo sledeće godine, da bude manje od tri milijarde dinara, kako bismo taj novac uštedeli za škole i bolnice“, rekao je Vučić tada.

To nije prvi put da se premijer žalio na iznose plata u javnom sektoru. Vučić je sredinom prošle godine govoreći o javnom sektoru kazao da su se „u RTS i EPS-u zaigrali s koeficijentima“.

„Oni mi uvek prijave da su smanjili plate, a onda podignu koeficijente i to je ta igra“, kazao je Vučić tada.

RTS je pre dva meseca objavio da ima 3.300 zaposlenih i da su svi podaci o njihovim zaradama i koeficijentima dostupni javnosti na sajtu RTS.

1 komentar za: “Vućić: Niko ne zna kolike su plate na RTS

  1. mira

    Jedini direktor izabran na konkursu je direktor RTSa. A posto su malo potkacili preuzvisenog, evo, stize osveta! Pausalna i ODVRATNA prica, jer on vrlo dobro zna ko i koliko zaradjuje. A to da nas premijer zivi od 120.000 mogu da poveruju samo bebe.

    07. јан 2016. at 20:28

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend