22. avg 2016.

Vučić: “Pitajte RTS koliko su potrošili u Riju”

vucic_oko_rtsPremijer Aleksandar Vučić izjavio je da bi građani Srbije trebalo da pitaju koliko je RTS potrošio na svoju ekspediciju na Olimpijskim igrama u Riju

Vučić je tokom konferencije za novinare u Vladi Srbije kritikovao rad javnog sektora, navodeći da četiri ili pet meseci na RTS-u nije gostovao i da bi građani trebalo da znaju koliko je novca javni medijski servis potrošio na slanje velike ekipe koja je pratila Olimpijske igre.

“Neka rade svoj posao, mene jedino interesuje koliko su para potrošili. Neka pričaju o meni i vladi šta hoće, ja ću da uzvraćam“, poručio je Vučić.

Kako je rekao, pravo je građana da znaju kolike su dnevnice pojedinih ljudi s javnog servisa, koliko troše na taksi.

„Sve to treba da se pokaže narodu, jer to plaćaju građani, kao i bazene, koje oni neće da vide: Isto tako oni su obavezni da nam odgovore, kao što ja odgovaram vama ovde“, poručio je Vučić.

 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić oštro je kritikovao one koji su samo imali loše i negativne komentare tokom Olimpijade, posebno pominjući RTS kao javni servis, za koji je ponovio da i dalje tamo neće gostovati.

O nekima na javnom servisu me je sramota i da govorim. Svi građani ih plaćaju da bi oni širili mržnju prema pojedincima ili vladi samo zato što ne mislimo kao oni. Ja na RTS ne idem već 4 do 5 meseci i neću ni da idem. Vodite politiku kakvu hoćete, osim što nam uzimate stalno sve više para“, objasnio je Vučić apelujući na javni servis da ne zabrani odgovore.

Obrativši se kritičarima s javnog servisa, premijer je upitao:

„Što se nisi odrekao visokih dnevnica pa da uložimo za bazene. Potrpao si pare za odlazak u Brazil u svoje džepove, a nisi se odrekao za bazene, koji tvrdiš da nedostaju“.

„Ne prihvatam ocene primitivnog ološa, koji samo misli da uvredama može da reši sve“, ponovio je Vučić, a upitan da li će gostovati na RTS-u, ponovio da neće, ali i da nije s njima u svađi.

„Nije u pitanju svađa, poštujem što su javni serrvis, nažalost pojedini urednici se ponašaju kao političke persone, sami ste svedoci tome, vidite šta rade u programu. A ja imam pravo kao ličnost da se s tim ne slažem: Jel’ ih neko dira, sede tu, ko ih je postavio ne znam, DS ili neko drugi, sede tamo već četiri godine i pre toga još deset“, rekao je Vučić.

 

 

1 komentar za: “Vučić: “Pitajte RTS koliko su potrošili u Riju”

  1. mirka

    Narod je platio i ove izbore, koji nam uopšte nisu trebali, a koštali su mnogo više.

    23. авг 2016. at 17:50

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend