05. jan 2016.

„Za sva pitanja obratite se direktorki Tanjuga“

ministarstvo_kulture_i_informisanjaMinistarstvo kulture i informisanja saopštilo je da pitanje kada će Tanjug podneti prijavu za brisanje iz APR-a treba uputiti direktorki Tanjuga Branki Đukić

Ministarstvo je dodalo da je vladinom odlukom definisano da direktor to uradi po isplati zarada, otpremnina i drugih obaveza“, prenela je agencija FoNet.

„Molimo vas da pitanje uputite direktorki Tanjuga Branki Djukić“, navodi se u odgovoru pres službe Ministarstva na pitanje FoNeta kada će Tanjug podneti Agenciji za privredne registre prijavu radi brisanja iz Registra privrednih subjekata, imajući u vidu da je, na osnovu odluke Vlade Srbije od 5. novembra, Tanjug isplatio zarade, otpremine i druga primanja.

Ministarstvo je uputilo FoNet na direktorku Tanjuga i za odgovor na pitanje kako je moguće da Tanjug, koji dva meseca ne postoji kao pravno lice, i dalje radi na medijskoj sceni Srbije, posebno što je Vladinom odlukom direktoru Tanjuga omogućeno angažovanje po ugovoru odredjenog broja izvršilaca, ali za obavljanje poslova u vezi sa prestankom rada agencije.

„Tanjug je svojstvo pravnog lica, u skladu sa zakonom, stekao momentom upisa u Registar privrednih subjekata, pa će svojstvo pravnog lica izgubiti brisanjem iz ovog Registra“, objasnila je Pres služba Ministarstva kulture i informisanja.

Kako se navodi, „u skladu sa Odredbama pomenute Odluke prijavu brisanja Tanjuga iz Registra privrednih subjekata podnosi direktor, pa vas takodje molimo da se za odgovor obratite direktorki Tanjuga Branki Djukić“.

Na pitanje po kom pravnom osnovu Tanjug i dalje radi i kako se to preduzeće finansira, jer je u Odluci Vlade Srbije izričito navedeno da je „Tanjug prestao sa radom 31.oktobra 2015. godine“, Ministarstvo je odgovorilo da je i za informacije o trenutnom finansiranju potrebno kontaktirati Branku Djukić.

Ministarstvo kulture i informisanja je ispunilo sve svoje finansijske obaveze, dospele do 31. oktobra 2015. godine, u skladu sa Odlukom o pravnim posledicama prestanka Javnog preduzeća Novinska agencija Tanjug, „te vas molimo da se za informacije o trenutnom finansiranju obratite direktorki Tanjuga Branki Djukić“, navela je Pres služba Ministarstva.

Tanjug je prestao da radi 31. oktobra 2015. godine u skladu sa članom 146 Zakona o javnom informisanju i medijima, a Odluka Vlade Srbije o pravnim posledicama prestanka rada Tanjuga stupila je na snagu 5. novembra 2015. godine.

Član 146 Zakona o javnom informisanju i medijima predvidja da Zakon o Javnom preduzeću novinska agencija Tanjug prestaje da važi datumom potpisivanja kupoprodajnog ugovora, odnosno najkasnije 31. oktobra.

Agencija za privatizaciju organizovala je dva javna poziva za prodaju Tanjuga, koji su proglašeni neuspešnim, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

1 komentar za: “„Za sva pitanja obratite se direktorki Tanjuga“

 1. jmarinkovic

  Konacno da se javno postave ocigledana pitanja pravoj osobi, direktorki Tanjuga Branki Djukic
  Zar javnost ne treba da zna zasto Tanjug i dalje radi kao takav.
  Branka Djukic zna odgovore na sva pitanja vezana za Tanjug, a zar Mimistarsvo ne zna.?
  ili su ovo pitanja na koja se nerado odgovara jer se ljudi plase za svoja radna mesta.
  Ako Branka Djukic ne sme da se oglasi javnosti i objasni kako i dalje Tanjug radi, pod kojim uslovima, sto to ne objasni Vucic
  Tesko da je ovo demokratija i put u EU.

  05. јан 2016. at 22:07

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend