23. jul 2015.

Znali smo da je Đilas bio vlasnik Presa

pressDragan Đilas, bivši predsednik DS, zajedno s tajkunom Miroslavom Mišković bio je suvlasnik lista Pres, priznao je lider SDS Boris Tadić, a o čemu je Kurir u više navrata pisao

– Đilas, Mišković i novinari su bili vlasnici Presa, iz kojeg je nastao čitav kapital mnogih drugih štamparskih kompanija. Međutim, taj list je svake nedelje u uvodniku imao jedan tekst protiv mene. Nikad nisam pitao Đilasa za to. Smatrao sam da nemam pravo da se mešam u uređivačku politiku medija čak ni kad je suvlasnik jedne trećine Presa potpredsednik moje stranke – rekao je on na televiziji Pink. Bivši šef države rekao je i da su Đilas i Mišković imali poslovni odnos još devedesetih godina:

– Đilas je imao marketinšku kompaniju, a Mišković poslovnu i njihove kompanije su sarađivale, što se i vidi u javnim knjigama.

Inače, list Pres prestao je da postoji samo dva dana nakon što je Kurir pisao o tome ko su vlasnici. Dok je Mišković priznao vlasništvo, Đilas nikad nije.

1 komentar za: “Znali smo da je Đilas bio vlasnik Presa

  1. Biljana

    Djilas uredio Beograd, Beogradjani ga ponovo izglasali, presao na kosarku, pa napreduje i kosarka… Tadic dao izjavu za Pink, pa preneo Kurir…

    24. јул 2015. at 17:03

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend