23. jul 2015.

Smajlović ne očekuje velike promene u RTS-u

Ljiljana SmajlovicPredsednica Udruženja novinara Srbije (UNS) Ljiljana Smajlović izjavila je danas da ne očekuje velike promene u Javnom servisu Srbije, RTS-u, čiji je upravni odbor u ponedeljak imenovao direktora Radio Beograda i urednike nekoliko programa televizije

„Rekla bih da će na Radio televiziji Srbije (RTS) biti po onoj francuskoj izreci: što se više menja, to više ostaje po starom. To pogotovo važi za takozvane nove ljude“, rekla je Smajlović agenciji Beta.

Ona je kao predsednica UNS-a izrazila protest što za RTS i njeno rukovodstvo, autorstvo Nebojše Bradića nad, kako je ocenila, najgorim medijskim zakonom u novijoj istoriji Srbije, nije zaslužilo ni da bude pomenuto.

Smajlović je kazala i da je do smanjenja broja zaposlenih u Javnom servisu moralo da dođe davno i da misli da će ga na kraju ipak biti.

Upravni odbor RTS izabrao je juče za direktora Radio Beograda Milivoja Mihajlovića, za glavnog i odgovornog urednika Informativnog programa televizije Nenada Lj. Stefanovića, a za glavnog i odgovornog urednika Zabavnog programa televizije Oliveru Kovačević.

Nebojša Bradić izabran je za glavnog i odgovornog urednika Kulturno-umetničkog programa televizije, dok će Ilija Cerović biti glavni i odgovorni urednik Obrazovno-naučnog programa televizije.

Izbor ostalih rukovodilaca, direktora Televizije Srbije i radijskih urednika obaviće se naknadno.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend