23. jul 2015.

Startovao Vox populi

vox populi logoU Beogradu je počeo da radi portal građanskog novinarstva Vox populi (www.vox-populi.rs), kao medijski projekat Novinske agencije FoNet

Reč je o jedinstvenom medijskom poduhvatu FoNeta, podržanom na konkursu Ministarstva kulture i informisanja, koji promoviše i unapređuje građansko novinarstvo.

Portal Vox populi je zamišljen kao medijski alat građana, kako bi se oni bolje informisali i međusobno obaveštavali.

Građani Srbije, kao i oni iz regiona sa sličnog govornog područja, zahvaljujući autentičnom građanskom portalu Vox populi, u mogućnosti su da sami ponude svoje viđenje stvarnosti, pišu i izveštavaju o onome što je za njih važno.

Portal Vox populi računa na sinergiju sa tradicionalnim medijima, koji nije njihova konkurencija, već dopuna i korektiv.

Multimedijalni portal Vox populi alternativni je izvor informisanja, budući da se građani sve više okreću medijskim sadržajima na Internetu.

Portal Vox populi je nadgradnja i prirodan korak u radu i razvoju Novinske agencije FoNet, koja pokretanjem nove platforme na medijsku scenu uvodi i građane.

Portal je otvoren za sve građanske inicijative i predloge, uređivački je nepristrasan, nema zabranjenih događaja, tema i ličnosti, ali ima jasan kodeks u pogledu sadržine koja će moći da bude objavljena.

Portal Vox populi neće služiti za distribuciju sadržaja neprihvatljivih i nedozvoljenih po novinarskim kodeksima i zakonima.

Vox populi će nastojati da podstakne građanski aktivizam i želju građana da izveste javnost o svemu onome što je važno za njih ili njihovu sredinu.

Posredstvom portala Vox populi, građanima su širom otvorena vrata, ne samo da budu samo konzumenti vesti, već i da postanu akteri i šalju vesti, fotografije, video i audio snimke.

Građansko novinarstvo je pokret koji se krajem osamdesetih godina prošlog veka javlja u Americi, kao odgovor na krizu javnog komuniciranja.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend