02. dec 2015.

Zoran Kesić: Čekamo odluku TV B92 o nastavku saradnje

kesic_n1Emisija „24 minuta“ neće biti emitovana u decembru, kaže autor ove popularne humorističke emisije Zoran Kesić, koja se na Televiziji B92 emituje od 2013. godine

“Čekamo da nam B92 ponudi ili ne ponudi nastavak saradnje. Znaćemo uskoro na čemu smo”, ističe Kesić za Danas a na pitanje da li bi emisija mogla da bude ugrožena nakon prethodnog burnog medijskog vikenda odgovara: „Nadam se da ne“.

Kesić je ranije najavio da će epizoda, koja je emitovana u subotu 28. novembra biti poslednja u ovoj sezoni, ukazujući da televizija B92 još nije ponudila aneks ugovora koji bi omogućio nastavak rada, iako je svima iz ekipe bila želja da nastave sa radom i u decembru.

Inače, i TV B92 je saopštila na svom sajtu da je to poslednja epizoda u ovoj sezoni.

Inače, Kesić je ovogodišnji dobitnik nagrade „Stanislav Staša Marinković“ lista Danas za beskompromisnu satiričnu kritiku vlasti i za solidarnost sa kolegama. U intervjuu Radiju Slobodna Evropa rekao je da njegova emisija „beskompromisno kritikuje glupost, sa koje god strane da dolazi“.

Sticajem okolnosti, vlast je takva, da najčešće glupost dolazi sa strane vlasti, ali to nije naša greška. Mi prosto tretiramo najvažnije događaje, ono što je pred očima svakom konzumentu medija, svakome ko ode na neki sajt pa pročita glavne vesti – mi te glavne vesti rašrafljujemo, analiziramo, okrećemo, ko dete kad vidi igračku pa hoće da vidi šta je unutra. Mi to radimo, a najvažnije vesti, de facto, jesu vesti o potezima, izjavama ljudi na vlasti. Uglavnom jednog čoveka na vlasti. Mi se time bavimo, tako da bi mi bilo draže da je formulacija nagrade „beskompromisna kritika gluposti, nedoslednosti, loših odluka“, rekao je Kesić.

 Foto: N1 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend