24. okt 2014.

Zoran Kesić o novoj OTV: „Ako B92 samo menja ime, nemam gde da prelazim, ostajem gde jesam“

kesic 1– Šta to znači OTV? Kao kad kažete „Oooo, tv“, ili kad se neko iznenadi prijatno pa kaže „Ohoho, tv“ – pita se Kesić u razgovoru za portal Dnevno.rs.

Kesić je za Dnevno.rs ponovio da nema nikakve informacije i komentar na to što se danima piše u štampi, da umesto B92, koja je obeležila jednu epohu, nastaje televizija, prvenstveno zabavnog karaktera.

– Nemam nikakve informacije o tome, pročitao sam samo ono što piše u novinama. Ali nisam zabrinut jer znam da imamo kvalitetan proizvod i naša emisija je stvarno jako dobra – kaže Kesić za Dnevno.rs.

Voditelj emisije „24 minuta sa Zoranom Kesićem“ ističe da je sa svakom novom epizodom podižu kvalitet emisije.

– Ne mogu da budem ni objektivan kada je naša emisija u pitanju, ali stvarno mislim da je „24 minuta“ kvalitetna emisija i sa svakom novom epizodom dižemo kvalitet – ponovio je Kesić.

Voditelj „24 minuta“ nije hteo da prokomentariše spekulacije o tome da će njegov kolega Ivan Ivanović možda preći na novu OTV.

– Uopšte me to ne zanima i moja ekipa i ja ćemo, kad nam nešto bude predloženo, sesti i razmotriti koje su naše opcije. Gledamo sebe, ne gledamo druge. Ako se emitujemo na B92 a ona menja ime, pa što bismo negde prelazili? Ostajemo gde jesmo – ističe on.

On je istakao da će, bez obzira šta se desi, njegova emisija još dugo trajati.

– Kada radiš takvu emisiju, imponuje ti da si u jednom tako kvalitetnom timu kao što je naš. Gledaoci vide samo proizvod, ali niko ne prisustvuje nastanku emisije, koji je čarolija. Svi članovi „24 minuta“ su kao jedna porodica. Privatno se posećujemo, idemo na rođendane, i kod nas je toliko pozitivna atmosfera da, šta god da se desi, da li će B92 da se zove OTV ili drugačije, siguran sam samo u jedno: jedna posebna i dobra stvar kao što je naša emisija biće u domovima svih vas, ne sumnjajte u to – ističe Kesić.

On se, u svom stilu, našalio i na naziv nove televizije.

– Šta to znači OTV? Kao kad kažete „Oooo, tv“, ili kad se neko iznenadi prijatno pa kaže „Ohoho, tv“ – pita se Kesić.

Na pitanje šta misli o tome što se „Insajder“ neće emitovati na novoj OTV, Kesić je rekao da „takve emisije moraju da nađu način da dođu do publike“.

– Emisije kao što su „Utisak nedelje“ i „Insajder“ su emisije koje su od ogromnog društvenog značaja i mora se naći način da se one emituju, ovamo ili onamo, uopšte me ne zanima gde. Hoću i uživo da idem da ih slušam ako odluče da se emituju u Pres centru, vrlo je bitno da postoje takve emisije. Procena je autora tih emisija da li žele da ostanu na zabavnoj televiziji – kaže Kesić.

brankica embedOn je dodao da je „Insajder“ emisija koja govori o nama i našem društvu.

– Što se tiče „Insajdera”, to je jedna vrlo bitna i značajna emisija, kao i „Utisak nedelje”.

To je potpuno jedna druga priča, koja govori o svima nama, našem društvu i o našim gledaocima. Njeno ukidanje pokazuje da bitne stvari tako lako mogu nestati. Nije samo Brankica, šta će biti sa „Insajderom”, šta će biti sa „Utiskom”? To nisu zabavne emisije poput naše, u njima nema smeha kao što ima u našoj. U tom kontekstu, ako je opredeljenje te nove B92, kako god se bude zvala – zabava, verujem da nemamo razloga za brigu. Ima li šta zabavnije od „24 minuta”? Naravno, ukoliko se pod „zabavom” budu podrazumevali banalni programi ili sadržaji koji vređaju inteligenciju gledaoca (u šta ne verujem) moguće da će i rukovodstvo samo proceniti da se tu ne uklapamo – kaže Kesić.

On je ponovio da „je čovek koji razmišlja pozitivno“.

– Puno je negativnih stvari koje se događaju na globalnom nivou, od ebole u Africi, pa do unutrašnjih stvari u našoj politici, sankcija, ekonomske krize… I pored toga ja razmišljam pozitivno, što se može videti kroz našu emisiju. U tom kontekstu, ponavljam, šta god da se desi, od januara, februara, od sledeće godine, znam samo da će dobre stvari pobediti i dobre stvari će uspeti da nađu svoje mesto. „24 minuta“ je jedna od tih stvari, „verujem u ljubav, za nju dajem sve, i suze i vino ispijam zbog nje“ – ističe Kesić.

Voditelj emisije „24 minuta” ponavlja da ne zna šta će biti jer im niko ništa nije rekao.

– Ali mi ne znamo šta će biti, samo nas novinari opsedaju ovih dana sa pitanjima. Niko ne zna šta će biti, lovi se u mutnom. Ako ja kao čovek koji ima emisiju koja se emituje na B92 ne znam, kako bilo ko drugi može da zna. OK, možda sam samo neobavešten. Sačekajmo da vidimo šta će biti. Moj stav je potpuno jasan, naša emisija je kvalitetna i preživeće na ovaj ili onaj način. Ima li zabavnije emisije na B92 ili sutra na toj OTV od „24 minuta“? – pita se Kesić.

Kesić je na kraju poručio „da se ne igramo gluvih telefona“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend