15. avg 2015.

U drugi krug privatizacije idu i Radio Medveđa, Radio Bačka, Radio Subotica i Radio Požarevac

Postupak javnog prikupljanja ponuda za prodaju kapitala četiri medija, među kojima su Radio Medveđa, Radio Bačka, Radio Subotica i Radio Požarevac proglašen je neuspešnim jer nije dostavljena nijedna prijava za učešće u postupku, saopštila je Agencija za privatizaciju.

U Radio Medveđi ima 13 zaposlenih, nadaju se da će biti privatizovani u drugom krugu i da im 31. oktobar neće biti poslednji dan u ovom mediju. Zanimljivo je da je tri dana pre prvog kruga privatizacije opština smenila direktora Radovana Radenkovića koji je proveo 7 godina u ovom mediju i postavila novu direktorku.

Za UNS su iz Radija Bačka rekli da je u prvom krugu privatizacije bilo onih koji su otkupili dokumentaciju, ali se kupci nisu pojavili i nisu poslali ponude, tj. verovatno čekaju drugi krug kada će početna cena biti manja.

„U našem radiju ima 9 zaposlenih i svi su se prijavili za socijani program jer žele da uzmu otpremnine, a na novom vlasniku je odluka da li će nas zadržati ili ne. Normalno radimo jer smo još uvek javno preduzeće i nadamo se da ćemo nastaviti sa radom i posle privatizacije“, rečeno je UNS-u iz Radija Bačka.

Za Radio Suboticu nije bilo zainteresovanih u prvom krugu privatizacije i čeka se da se raspiše novi Javni poziv Agencije za privatizaciju.

Ovaj radio ima 37 zaposlenih i niko nije uzeo otpremninu.

„Ne znamo da li ima zainteresovanih za kupovinu našeg medija jer je u pitanju radio sa tri kompletne redakcije koje rade na srpskom, hrvatskom i mađarskom jeziku sa 24 novinara i samim tim su troškovi utrostručeni, tj. mnogo veći nego kod drugih medija“, rekao je za UNS direktor Radija Subotice Ljubiša Stepanović.

U Radiju Požarevac je bilo 17 zaposlenih, a 12 od njih je uzelo otpremnine i napustilo ovaj medij. Ostalo je 5 radnika, među kojima su novinar, tonac, voditelj i organizator programa, komercijalista i kafe kuvarica, a niko od njih nema pravo na besplatne akcije.

„Stanje je teško i program smo sveli na minimum, ali i dalje radimo na jezicima nacionalnih manjina. Poslednju platu smo primili 30. juna jer čekamo Skupštinu grada da usvoji uredbu po kojoj će nas finansirati do 31. oktobra“, kaže za UNS jedan od preostalih zaposlenih u ovom radiju.

Procenjena vrednost kapitala Radija Medveđe je 2.823 evra, Radija Bačka 9.945, Radija Subotice 40.030, a Radija Požarevca 31.689 evra.

Podsećamo da je od ukupno 20 poziva za javno nadmetanje za prodaju medija samo tri dobilo kupca, jedan je uslovno odobren, dok ostali čekaju drugi krug privatizacije.

Među informativnim preduzećima čiji je postupak privatizacije proglašen neuspešnim u prvom krugu su i “Dnevnik“ ad Novi Sad, JP ,,Novi put“ Jagodina, i JP „Radio Bujanovac“ , “Ivanjički Radio”, Radio Valjevo , Radio Sečanj, Informativni centar “Bački Petrovac”,“Reč radnika” iz Aleksinca ,“Niška televizija”, “Televizija Blace”, RTV „Šabac“ i novinska agencija „Tanjug“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend