16. avg 2015.

Priveden Predrag Blagojević – drugi put za nedelju dana se novinari sa radnog zadatka vode u policiju

Pedja-blagojevićPredraga Blagojevića, urednika Internet portala “Južne vesti” noćas oko dva sata posle ponoći dva puta je policajac udario u glavu, a onda je priveden u stanicu policije Crveni krst radi utvrđivanja identiteta jer je pokazao novinarsku legitimaciju, a ne ličnu kartu. Blagojević je službeno pratio Jazz festival Nišville.

-Nije tačno da sam se bunio, reč nisam rekao. Kada mi je policajac potražio ličnu kartu, dao sam mu novinarsku legitimaciju i rekao da je isto validna kao i lična karta što i zakon navodi. Onda me udario dva puta u glavu. Odvezli su me u stanicu policije Crveni krst, držali 10 minuta i pustili. Otišao sam u hitnu pomoć gde su mi službeno dati nalazi o povredama-priča Blagojević za “Građanin”. Blagojević je već jednom privođen.

izvestaj-hitna-pomocOvo je drugi put u nedelju dana da se privode novinari na radnom zadatku jer su pre šest dana ispitivani u SUP-u novinar “Građanina” i agencije “Sinopsis” o karavanu Meraklija, navijača “Radničkog” koji su pozivali Nišlije na fudbalsku utakmicu sa Voždovcem.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend