16. avg 2015.

Urednika “Južnih vesti” udario i priveo policajac na “Nišvilu”

490x370_490x370-Predrag-Blagojevic-2009-2014-NisZbog toga što kod sebe nije imao ličnu kartu, nakon kraće rasprave na ulazu jednog od stejdževa na “Nišvilu”, urednika “Južnih vesti” Predraga Blagojevića priveo je policajac i vodeći ga do „marice“, dvaput ga udario u glavu.

Blagojević navodi da se sve dešavalo oko 2 sata iza ponoći kada mu je na ulazu na “Midnight Jazz Stage” prišao policajac i potražio mu ličnu kartu. Kako je nije imao, dao mu je, kaže, novinarsku legitimaciju, međutim, policajac je počeo da ponavlja: “Šta se praviš pametan”.

Onda sam uzeo telefon da pozovem nekog da potvrdi moj identitet, međutim, policajac mi je uzeo mobilni, i stavio mi ruke na leđa. Dok su me vodili ka marici, dva puta me je udario u glavu, o čemu imam i potvrdu iz “Hitne” – navodi Blagojević.

Načelnik Policijske uprave u Nišu Srđan Grekulović navodi da je veoma iznenađen ovim što se dogodilo.

Proverićemo sve do detalja, ako su policajci to uradili, ja ću sve da ih sankcionišem maksimalno. Međutim, moramo najpre sve to da ispitamo do najsitnijih pojedinosti – naveo je Grekulović.

Inače, Predrag Blagojević je već jednom privođen pre nekoliko godina dok je bio na novinarskom zadatku. Tada su ga, kaže, sat vremena držali u podrumu policijske stanice dok su mu “utvrđivali identitet”.

 Foto: Južne vesti 

1 komentar za: “Urednika “Južnih vesti” udario i priveo policajac na “Nišvilu”

  1. Baki

    Pa urednice, ti bar uredjujes neki medij, zasto to ne iskoristis i objavis sve sto mozes da saznas o tom policajcu, pocev od imena, prezimena, broja znacke, itd. Ne dozvoli mu da se krije, i ostane anoniman. Daj mu njegovih pet minuta slave, ali negativne slave.

    17. авг 2015. at 06:22

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend