30. nov 2015.

Saša Mirković odgovorio “nepostojećoj agenciji Tanjug”

sasa-mirkovic-home1Narodni poslanik Saša Mirković ocenio je u saopštenju da su „nepostojeća agencija Tanjug i Branka Đukić, direktor nepostojeće agencije, koja radi mimo svih zakonom propisanih okvira, današnjim saopštenjem pokušali su da nanesu štetu novootvorenom mediju Tanjug Info“ i njemu lično „iz samo njima znanih razloga“

Prema navodima Mirkovića, koje prenosi portal Telegram, Tanjug je saopštenjem pokušao i da obezvredi njegovo „zalaganje za očuvanje tradicije i brenda, makar kroz očuvanje imena Tanjug“.

„Novinska agencija Tanjug ugašena je 5. novembra stupanjem na snagu Odluke o prestanku rada Novinske agencije Tanjug, objavljene u Službenom glasniku. Ovo jednostavno znači da Tanjug više ne postoji“, konstatovao je Mirković.

On smatra da, „isto tako, ne može postojati ni direktor nepostojeće agencije, kako se i dalje predstavlja Branka Đukić“.

„Današnje saopštenje uputila je nepostojeća direktorka nepostojeće agencije, sa meni neshvatljivim tvrdnjama da sam ja, registrovanjem Tanjug Info, učinio ‘poslednji u nizu pokušaja da se unizi Tanjug’!? Kako se može uniziti nešto što više ne postoji? I kako logo novootvorenog medija može da ima sličnosti sa logotipom agencije koja više ne postoji“, upitao je Mirković.

„Tanjug je bio brend koji je, na žalost, otišao u istoriju. Ja sam sam bio jedan od prvih koji je apelovao da nađemo načina i sačuvamo Tanjug“, naglasio je Mirković.

„Većina je odlučila – i Tanjuga više nema! A moje nastojanje da od zaborava sačuvam makar uspomenu na jedan veliki brend, danas je omalovažen od strane nepostojećeg direktora nepostojećeg Tanjuga“, ocenio je Mirković.

On podseća na reči Branke Đukić da je druga stvar što više ne može da postoji kao državna agencija i pita ko stoji iza te „druge stvari“, i kako će onda Tanjug da postoji ako ne može kao državna agencija, a nije prodata u postupku privatizacije?

„Ili je bilo skrivenih namera, nje ili nekoga ko je njoj blizak“, zaključio je Mirković.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend