17. dec 2016.

Desničari prekinuli tribinu na Filozofskom fakultetu i pretili studentima

Grupa desničara juče je prekinula tribinu o istoriji Republike Srpske na Filozofskom fakultetu u Beogradu i napala studente koji su prisustvovali skupu. Oni su skandirajući "Zig hajl" i "Hajl Hitler" udarali studente kaiševima i rukama po glavama

Na snimku objavljenom na Youtubeu vide se mladići koji prete okupljenima, nazivajući ih “anarhistima” i dobacuju „vadi taj nož“.

Jedna od studentkinja koja je prisustvovala skupu kazala je za Blic da su među prisutnima na skupu bili i mladići za koje je kasnije saznala da pripadaju organizaciji Nacionalni srpski front i koji su fizički napali studente, udarajući ih kaiševima i rukama po glavama.

„Vređali su prisutne studente na verskoj, rasnoj, nacionalnoj i seksualnoj osnovi, dobacujuci studentkinjama seksističke uvrede i pretnje silovanjem. Jedan od nacista je pretio i nožem“, rekla je ona.

Prema njenim rečima, mladići koji su napali studente pripadnici su organizacije koju predvodi Goran Davidović zvani Firer i koja je pre par meseci pokušala da maršira Beogradom.

Firer je javnosti poznat po sličnim incidentima, poput upada na tribinu novosadskog Filozofskog fakulteta pre 10 godina, kada je s grupom pristalica napao studente. Osuđivan je za izazivanje rasne verske i nacionalne mržnje, a od zatvorske kazne se skrivao u Italiji i Nemačkoj.


Izvor: B92

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend