02. feb 2017.

Za listove na jezicima manjina 264,8 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Miroslav Štatkić potpisao je danas ugovore vredne 264,8 miliona dinara o finansiranju u 2017. godini sa čelnicima devet izdavačkih kuća koje na jezicima nacionalnih manjina izdaju ukupno 22 lista.

„Veoma je važno da se obezbedi stabilno i održivo izlaženje vaših listova, a samim tim i informisanje pripadnika vaših nacionalnih zajednica, i to je naše trajno opredeljenje. Sredstva koja smo izdvojili čine značajan deo ukupnog budžeta našeg sekretarijata i veoma je bitno da budu svrsishodno realizovana“, rekao je Štatkić, a preneo Biro za odnose s javnošću Pokrajinske vlade.

Ugovori o finansiranju potpisani su sa izdavačkim kućama „Mađar So“, „Het Nap“, „Hlas ljudu“, „Libertatea“, „Ruske slovo“, „Bunjevačke novine“, „Hrvatska riječ“, „Ridne slovo“ i „Makedonska videlina“.

„Materijalna podrške koja nama obezbeđuje sigurno izlaženje, a našim čitaocima informacije na maternjem jeziku, veoma je važna. Osećam, istovremeno, potrebu da zahvalim i na tome što smo pozvani da ugovore potpišemo svi zajedno, u jednoj zaista lepoj i ohrabrujućoj atmosferi, što se ranije nikada nije dešavalo“, rekao je Viktor Šećerovski, direktor „Makedonske videline“.

Pored finansiranja listova čiji osnivači su nacionalni saveti nacionalnih manjina, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama će ove godine, u okviru konkursnog sufinansiranja, sa ukupno 6,2 miliona dinara podržati i medije na manjinskim jezicima koji su u privatnom vlasništvu ili su im osnivači nevladine organizacije, navodi se u saopštenju.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend